Daglige masseslagsmål mellom illegale innvandrere i Calais

Antallet illegale innvandrere som oppholder seg i Calais i påvente av å ta seg ulovlig inn i Storbritannia øker raskt. Politiet i Calais er ikke lenger i stand til å ivareta sin egen eller byens sikkerhet, og gikk i forrige uke til streik for å protestere mot utviklingen. Fransk…

Antallet illegale innvandrere som oppholder seg i Calais i påvente av å ta seg ulovlig inn i Storbritannia øker raskt. Politiet i Calais er ikke lenger i stand til å ivareta sin egen eller byens sikkerhet, og gikk i forrige uke til streik for å protestere mot utviklingen. Fransk politi og fagforbundet ber om flere resursser for å takle situasjonen med stadig flere illegale innvandrere og påfølgende kriminalitet. Antallet arresterte illegale innvandrere i Calais har mer enn doblet seg fra 3129 første halvår i 2013, til 7414 i samme periode i år.

Masseslagsmål mellom rivaliserende etniske grupper er blitt dagligdags i den franske havnebyen.

Situasjonen begynner å bli uhåndterlig for lokalpolitiet, som sier at de er strukket til bristepunktet på grunn av de konstante slagsmålene. De har forlangt skarp ammunisjon i stedet for gummikuler for å forsvare seg selv mot innvandrergruppene som ifølge politiet blir mer og mer voldelige.

– Politiet kan ikke lenger ivareta sin egen sikkerhet, langt mindre Calais, sa talsmann for fagforbundet, Gilles Debove.

Mellom 2000 og 2500 innvandrere – hvilket utgjør 3 prosent av den samlede befolkningen i Calais – oppholder seg i havneområdet mens de venter på en mulighet til å ta seg over den engelske kanal. De dreier seg hovedsakelig om unge menn fra Afghanistan, Somalia og Eritrea og Sudan. De fleste har reist fra Nord-Afrika til Europa, vanligvis gjennom Italia.

Their faces covered, a gang of Ethiopian youths marches towards a rival camp in Calais brandishing sticks and rocks.

As they come into sight, a group of Eritreans arm themselves and rush out to defend their territory.

Fransk opprørspoliti er raskt på pletten, og med tåregass klarer de å drive gruppene – som tilsammen består av minst 200 unge menn – fra hverandre. Etter å ha gjenvunnet kontrollen, ransaker politiet mennene, som hovedsakelig er i 20-årene, og beslaglegger kniver, slagvåpen og steiner. Gårsdagens sammenstøt er over, men det vil skje igjen i dag. Og i morgen, skriver Daily Mail.

Hovedårsaken til at de eritreiske og etiopiske gruppene går løs på hverandre, er de forskjellige rutene til ferjeporten, forklarer en talsmann for politiet.

Det er antatt at krangel med menneskesmuglere har bidratt til bråket. En etiopisk mann som ønsker å være anonym, sier til avisen at eritreiske menneskesmuglere tar penger for tilgang til de beste områdene å snike seg ombord i lastebiler på.

– De forsøker å ta 500 euro for å komme på en lastebil og de vil ikke la oss vente i de gode områdene hvor lastebilene er parkert, sier han. – Det er ikke rettferdig at en gruppe mennesker får tilgang og en ikke. De kan ikke holde det for seg selv.

Yesterday’s clash involved at least 200 young men. ‘We struggled for six hours to stop them fighting last night [Monday] and today there are more disturbances,’ said police union spokesman Gilles Debove. He said that ten injured youths were taken to hospital.

There was just one arrest yesterday. Officers confirmed it was not normal practice to round up migrants. Few have any papers and trying to process them over and over again becomes pointless.

The migrants will also conceal their identities because any asylum applications they make in Britain will be harmed because they did not attempt to claim asylum in France.

Just hours after the clash a 16-year-old Ethiopian girl was knocked over and killed on a busy Calais road yesterday as she tried to board a lorry to Britain.

Running battles between African mobs, riot police with tear gas, a teenage girl killed chasing a truck to get to Britain… Just another day on the Calais front line

Via Snaphanen.