Islam

11 år gammel og slått og sparket i Eventyrfabrikken

Nå blir det sikkerhetsvakter hver gang moskeens medlemmer kommer på besøk til Eventyrparken i Skien etter at ei jente ble mishandlet der av barn/unge fra et trossamfunn i byen. Det var så ille at jenta måtte til observasjon over natten på sykehus.

Politiet etterforsker saken under kategorien legemsbeskadigelse. Avisen Varden har ikke snakket med ledelsen i moskeen i byen som var på besøk lørdag 4.oktober da overfallet skjedde. Overfallet skal ha skjedd innerst i et hjørne i hallen. Først ble hun ”angrepet av noen av guttene. Deretter kom flere til”. Ingen ansatte skal ha sett hendelsen, men voksne i følget til jenta gjorde Eventyrparkens ansatte oppmerksomme på overgrepet.

– Jeg kan ikke skjønne at noen kan gjøre noe sånt. Dette har vi aldri opplevd før. Vi har hatt knuffing, småkrangling og uvøren lek, men aldri vold av denne typen, sier Terje Gustavsen, daglig leder ved Eventyrfabrikken.

Det skal ha vært en krangel mellom noen gutter og jenta og hennes venninner som utløste det hele. Og så ble det henne som guttene tok det ut på.

Etterpå hadde hun vondt i en fot og i magen, men de ansatte forsto ikke hvor alvorlig det var.

Samme kveld oppsøkte jenta sykehuset med familien sin. Og der ble hun liggende over natta.

Det slutter ikke her. En ansatt i Eventyrfabrikken forteller at det ble tatt kontakt med en voksen i moskéfølget angående volden, og da begynte han å knuffe!

– De voksne pekte ut to av guttene som var med på det. De to var i følget til en muslimsk menighet i Skien. Da jeg kontaktet en voksen fra følget begynte han i stedet å knuffe på meg. Jeg opplevde ham som skremmende og respektløs, forteller en ansatt i Eventyrfabrikken.

Telemark islamsk forening var på Eventyrfabrikken i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden Eid. Cirka 63 barn og 12 voksne var med i følget.

(…)

Gustavsen sier at de også vil leie inn sikkerhetsvakter når den muslimske menigheten kommer for å feire Eid. Den finner sted to ganger årlig og menigheten har vært på Eventyrfabrikken hver gang de siste tre-fire årene.

– Dette er totalt uakseptabelt. Vi vil ikke nekte noen inngang, men vi kan forlange at de oppfører seg slik vi vil ha det på vårt sted, sier Gustavsen.

Se for deg følgende scenario: Hver gang det kommer en søndagsskole i Eventyrparken, hyres det inn sikkerhetsvakter. Det lyder plausibelt?