Knapper og glansbilder

Ressurssenteret for menn (Reform) er så fine i formen at de tildeler Islamsk Råds generalsekretær Mehtab Afsar den gjeve prisen Månedens mann: I august har generalsekretær Mehtab Afsar imponert oss aller mest. Han tildeles tittelen Månedens mann for sitt klare engasjement mot vold og ekstremisme. Afsar får…

Ressurssenteret for menn (Reform) er så fine i formen at de tildeler Islamsk Råds generalsekretær Mehtab Afsar den gjeve prisen Månedens mann:

I august har generalsekretær Mehtab Afsar imponert oss aller mest. Han tildeles tittelen Månedens mann for sitt klare engasjement mot vold og ekstremisme.

Afsar får utmerkelsen for sin deltagelse i alliansen Stopp vold mot kvinner, hvor også gutta i Reform deltar. Engasjementet viser han ved å bære aksjonens selvforklarende symbolsignal på jakkeslaget: en rød knapp.

– Vi er overbevist om at menn som så klart tar avstand fra vold sender et viktig signal både til andre menn, til innvandrermiljøene og til samfunnet som helhet, skriver man lykkelig på Reforms nettside.

Det skal være sikkert og visst, for er det noe som kan stoppe vold mot kvinner, så må det være røde knapper.

Mehtab Afsar har også profilert seg som en tydelig kritiker av ekstrem islamisme og terrorisme. 25. august frontet han den store, tverrpolitiske og tverreligiøse demonstrasjonen mot disse kreftene i Oslo.

Mye tyder imidlertid på at man har vært litt for fine i formen til å få med seg et par vesentlige ting hva Afsars ekstremismekritikk og demontrasjonsfronting angår. Det var ikke bare-bare å sikre seg prisvinnerens deltagelse, for å si det sånn. For det første ble demonstrasjonen opprinnelig foreslått og planlagt av en muslimsk privatperson, som senere fikk følge av flere. Mange flere. Og det var jammen bra, for da var det jo noen som kunne ta på seg jobben med å vekke Afsar, for så å skubbe ham ut av døren og inn på banen. En av dem var generalsekretær i det liberale, muslimske nettverket LIM, Sylo Taraku:

Nye demonstrasjoner mot ISIL og deres støttespillere i Norge er under planlegging, men i denne situasjonen har Islamsk Råd Norge (IRN), som representerer islamske trossamfunn i Norge, glimret med sitt fravær.

En annen var Linda Alzaghari i Minotenk:

Linda Alzaghari, daglig leder i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, savner en tydelig fordømmelse av terrorgruppen Den islamske stat fra Islamsk Råd Norge (IRN).

Nummer tre var Dagbladets Marie Simonsen:

Mens de etablerte institusjonene, som paraplyorganisasjonen Islamsk Råd, med rette har fått kritikk for både å være vage og treige, er de unge utålmodige og handlekraftige.

Nær sagt samtlige medier som har skrevet om demonstrasjonen Afsar frontet, har på et eller flere tidspunkt skrevet at samme Afsar og Islamsk Råd Norge har fått mye kritikk for tåketale og manglende vilje til å delta.

Reform later imidlertid til å foretrekke glansbilder fremfor aviser, og følgelig har man nå fått sin helt egen Mr. September.

Vi gratulerer.