Islam

Overfalt etter tale mot IS

Under Muslimsk Union i Agders demontrasjon mot vold og ekstremisme, tok kurdiske Zuheir Rasho til orde for å konfrontere Den islamske staten (IS). På hjemveien ble han overfalt av to maskerte menn, skriver Fædrelandsvennen: Foranledningen var rapportene om ekstrem voldsbruk og massakrer begått av gruppen som kaller…

Under Muslimsk Union i Agders demontrasjon mot vold og ekstremisme, tok kurdiske Zuheir Rasho til orde for å konfrontere Den islamske staten (IS). På hjemveien ble han overfalt av to maskerte menn, skriver Fædrelandsvennen:

Foranledningen var rapportene om ekstrem voldsbruk og massakrer begått av gruppen som kaller seg Den islamske staten (IS), som er på fremmarsj i Syria og Irak. Gruppen har blant annet begått massakrer mot yezidier og kurdere, og har påkalt seg verdens oppmerksomhet ved å filme henrettelser av journalister. Den påberoper seg å ha opprettet en religiøs stat, et kalifat, i områdene den kontrollerer.

Etter arrangementet delte Rasho og Shwan Anwer ut invitasjoner til en utstilling om IS`s overgrep, men på vei hjem ble Rasho overfalt og slått bevissløs:

– De sa jeg ikke kan gå imot det IS står for, siden de er muslimer. Men her i Norge må jeg få si hva jeg vil.

Han forteller at de to snakket arabisk seg imellom, men han er usikker på hvilket land de kommer fra. En nabo fant ham på gata med et blødende sår i hodet. Selv husker han lite av hendelsen.

– Jeg mistet bevisstheten en stund og kom til meg selv på sykehuset, sier han. Der fikk han blant annet besøk av politiet.

Overfallet er anmeldt. Volden er ille i seg selv, sier politistasjonssjef Ole Hortemo, og legger til at sammenhengen den skjedde i gjør saken ekstra alvorlig:

Saken illustrerer at det er sterke krefter i bevegelse her. Vi så lignende ting etter markeringen i Oslo også, der noen av dem som deltok opplevde ubehageligheter i ettertid. Det koster mye for dem som står opp mot ekstremismen, sier Hortemo.