Islam

Medias ansvar

Det koker på telefonen fra norske journalister. Det handler om kronikken om Faten Mahdi Al-Husseini som vi skrev i går, og som Dagbladet republiserte. Dermed var også VG på banen. Det fortsetter altså i dag, nå blant annet med Abid Raja og frenetiske utspill. To ting kan slås fast: jo høyere Raja roper, jo tryggere kan man være på at man har tråkket på den riktigste av de ømme tærne. To: få norske journalister kan noe om islam eller islamisme.

 Kommentaren tok godt av i Dagbladet, og VG fulgte opp med intervju med Faten Mahdi Al-Husseini og meg.  Når Al-Husseini spørres om hatpredikanter som hentes til moskeen hun er aktivt medlem i, forteller svaret nær sagt alt om det intellektuelle nivået og hvor lite alvorlig hun tar våre dokumenterte påstander:

-Vi respekterer gjester uansett hvor de kommer fra.

VG stiller ikke oppfølgende spørsmål, og dermed stopper enhver mulighet for å pirke i verdifasaden. Tviler på om noen andre hadde sluppet unna med dette våsete svaret? Fortell meg at de respekterer alle gjester i Khomeini-moskeen.

Fire aviser har så langt vært på tråden og e-posten. I VG skal Abid Raja gå ”rasende” ut, ved først å tegne et grusomt bilde av meg (der ingen påstander belegges med fakta), for så å gå løs på karikaturen. Den leken har han jo trent på i alle år. Når Raja virkelig bruser med vingene, vet man at man er på sporet…

I Dagbladet går Al-Husseini ut med hovedbudskapet: Storhaug har fordommer, det har hun alltid hatt. Det er som å bli plassert i sandkassa igjen.

Det eneste så langt som positivt kan komme ut av dette er at media ved neste korsvei tar en realitetssjekk av folk – uansett bakgrunn – før de hauses opp til nasjonale ikon. Samtidig er det en del journalister som mener det er smakløst å publisere kritisk stoff om ”jenta” (uttrykt til oss fra sentralt hold). Media forstår ikke at de degraderer personer grunnet bakgrunn, for er ikke dette ikke å ta henne på alvor?

Et viktig apropos: Konvertitten Yousef Assidiq sa i går på Facebook følgende knyttet til vår avsløring:

”Jeg kan jo være såpass ærlig å innrømme selv at det er mye ved engasjementet mitt før jeg ble offentlig kjent som jeg er veldig glad for ikke har fått så mye fokus.»