Politikk

”Den her personen”

Slik omtales Norges likestillingsminister, Solveig Horne, av arrangøren av kvinnekonferansen Nordisk Forum, som er politiker. Da snakker vi selvsagt om den svenske tilstanden, og fortsettelse er knapt til å tro – hvis ikke ordene nettopp falt fra en svenske: Horne er ”ikke likestillingsminister, men representerer et rasistisk og antifeministisk part”, sier konferansegeneralen.

Da Solveig Horne entret scenen for å motta konferansens sluttdokument og holde tale, buet og ropte publikum, noen forlot salen. Vi snakker altså om et offentlig støttet forum, der Nordens likestillingsministre var møtt frem.

Jeg tok et søk på Nordisk Forum, og hva skjedde? For en time siden la Dagbladet ut et innlegg på nettet, signert en haug deltakere på konferansen. Tittelen er Nordisk Forum normaliserer rasisme.

Se video fra konferansens ”høydepunkt” og hør hva som sies her

Slike hendelser som dette, gjør meg rett og slett redd. Det er et varsel om tider som kommer med sosial uro og også voldsbruk, frykter jeg.

Og dette skjer i en by der tusener på tusener av jenter og kvinner i Herregården spesielt, og Rosengård generelt, knapt vet hva likestilling er… Men husk: de er ikke av svensk avstamning, så dem bryr vi oss ikke med. De får ta kampen selv, er vel holdningen vi har hørt før.

For noen hyklere.