Politikk

Galskapens Sverige

Man tror knapt at det er sant. Men det er sant. Den svenske nasjonalforsamlingen setter illegale innvandreres behov for medisinsk hjelp og tannlegebehandling foran egne borgeres behov. Les om en svensk kvinne på snart 50 år som er ufør og utbetales 7 100 kroner i måneden. Hvordan klare å betale tannlegeregning?

Svaret er dette: Hun fusket. Hun omgjorde seg til papirløs asylsøker. Som papirløs ble det ikke stilt ett eneste spørsmål fra myndighetshold. Resultat? Gratis tannlegebehandling, gratis medisin. Man spør seg: Har Sverige gått fullstendig av skaftet? Man ”sulter” egne borgere, og med den andre hånden øser man goder over folk man overhodet ikke aner hvem er. Hvor lenge vil Medelsvensson tie med lutet nakke?

Historien er formidlet personlig på avpixlat.info. Kvinnen presenterer seg som ”snart” 50 år, noen kilo for tung, og med et alminnelig utseendet, ”det vil si ganske usynlig”. Hun arbeidet heltid inntil hun ble alvorlig syk og uføretrygdet. Noe som er ”et helvete” økonomisk”.

Jag förväntas klara mig ekonomiskt på 7 100 kr i månaden efter skatt. Faktum är att jag inte får en enda krona mer i bidrag, då jag har fräckheten att äga en gammal rätt omodern sommarstuga i trä på 52 kvm. Jag är alltså “rik”. Det räknas inte in att det inte finns bostäder att hyra för personer med så låg inkomst som jag har, och värdet på huset och tomten täcker inte in en bostadsrätt.

Läkarbesök, akutbesök och mediciner har jag desperat täckt upp med sms-lån och tandläkaren hade jag inte sett på 11 år innan jag… blev riktigt arg. Näe, ärligt; Jag blev kronförbannad när jag läste att illegala invandrare hade rätt till gratis akutvård och gratis tandläkare. Jag har sex tuggtänder utdragna på höger sida, tre i den vänstra och det är liksom inte så mycket kvar att tugga med nu, eftersom det billigaste (enda) alternativet var att dra ut dem. Men folk som vägrar identifiera sig, betala skatt eller avgifter hade nu detta gratis?

När jag blir riktigt arg ger jag inte upp. Lite akut också, hål i visdomstand, fruktansvärt ont, så jag började undersöka möjligheten för mig att kvalificera mig för förmånen utan att klä ut mig till något jag inte är. Och jag lyckades. Jag fick min visdomstand rotfylld och fin för 50 kronor hos tandläkaren.

Såhär gör du:

Sök upp en karta på EU-länder, länder som samarbetar med EU och länder utanför EU. Hitta ett utanför EU. Det kan vara USA, Island, Australien, Sydafrika etc. Inte alls ett land i Mellanöstern, det behövs inte om du inser faktumet att om du t.ex. reser in från något av dessa länder på turistvisa OCH STANNAR KVAR I SVERIGE ÖVER TRE MÅNADER så är du tekniskt och lagligt sett illegal eller “papperslös”.

Men du behöver inte oroa dig för att de ska fråga det. Det får de inte göra, men du kan ju välja Island om du känner dig säkrare och är ljushårig.

Steg 2: Hur jag fick en helt legitim komplett tandläkarjournal upplagd per telefon på 6 minuter hos folktandvården.

Ringde deras växel, vägrade knappa in personnumret på deras website (inte ljuga, jag hade inte plånboken med till telefonen) så jag kom till en telefonist där jag sa att jag inte hade något personnummer. Va? sa dom, “papperslös” väste jag, och blev tillfrågad vilken del av mitt län jag föredrog att röra mig i. Jag valde närmaste tandläkarmottagning. Nästa fråga var om jag ville uppge mitt förnamn, “Elsa” sa jag. Sedan ville de veta om jag visste när jag var född, men att jag inte var tvungen, så jag uppgav ett fiktivt datum jag vet att jag kommer ihåg.

Inga frågor om adress, telefonnummer överhuvudtaget! (Om de skulle fråga dig, så är dessa uppgifter FRIVILLIGA för papperslösa att uppge.) Damen kopplade mig till mottagningen där min datoriserade journal under namnet ELSA och fantasifödelsedatumet 640823 fanns. Inget mer att styrka ID.

Sedan fick jag en tid två dagar senare till folktandvården med ordern att uppge “Elsa” vid disken man anmäler sig och betalar, och ha med mig 50 kronor. Elsa var alltså ett ord lika giltigt som ett id.

Gick dit. Anmälde mig. Talade inte mycket, men svarade på frågor. På svenska. Fixade rotfyllningen. Fick också ett recept att hämta på apoteket, det var gratis när jag uppgav Elsa i apotekskassan. Inget id alls, anonym fri antibiotika fick jag. Det står bara Elsa på medicinetiketten.

Sedan grät jag på bussen hem för att jag kände mig eländig. Frihet, jämlikhet och broderskap finns inte längre. Utsatta grupper hetsas att göra som jag gjorde. Lika rätt till ALLA! Nästa akutbesök på sjukhuset kommer inte jag att göra. Elsa åker istället. För jag har fått nog nu. Och jag tänker aldrig mer knyta handen i fickan. Aldrig någonsin.

Var rädd om varandra,

Maria tandlös

PS. Jag tänker nog behålla mitt alter ego. Elsa lever mycket bättre än vad jag gör.