Politikk

Behring Breivik: En bevisst strategi

ABB har sendt et oppsiktsvekkende brev til nasjonale og internasjonale medier denne måneden. Skulle innholdet være i tråd med sannheten, klarte han å gjennommanipulere media, akademia og politikere i kjølvannet av 22.juli. Strategien var nemlig å få i gang en heksejakt på fredelige antiislamister og avlede oppmerksomheten bort fra hans venner, nynazister som Tore Tvedt, Varg Vikernes, Erik Blücher og Nicolai Kvisler. I brevet tar han avstand fra Fjordman, grunnet Fjordmanns ”jødiske nettverk”. Når media sier at Fjordmann ”er min rollemodell og idol, så kunne de ikke tatt mer feil”.

I brevet, som er omtalt av ytre venstre flanke, Expoen av aktørene som ble med på heksejakten, skryter Behring Breivik av hvor enkelt det var å lure media til å bli med på hans ønskede jakt på antiislamister. Han fremstår som en helstøpt nazist:

Anders Behring Breivik har skickat ut ett brev som Expo Idag har tagit del av till flera internationella medier. Brevet beskriver han som ett sorts första steg i en «fredsförhandling» med sina politiska motståndare. I brevet har Anders Behring Breivik till viss del ändrat retorik från den han förde i sitt så kallade manifest. Han menar att han i manifestet förde en «counterjihadistisk» retorik för att skydda «etnonationalister» och istället sätta igång ett mediedrev mot antinationalistiska counterjihad-anhängare. Han kallar denna strategi för «dubbelpsykologi».

Anders Behring Breivik hävdar att han strävar efter ett «rent nordiskt ideal». Han menar att den «nordiska rasen» håller på att utrotas och vill se att det bildas ett nazistparti i Norge likt Svenskarnas parti. Han nämner flera ökända högerextremister i Norge som han vill ska leda partiet, bland andra Varg Vikernes och Erik Blucher (min uthevelser).

Expo refererer altså denne oppsiktsvekkende informasjonen, mens norske medier tier. Fjordman omtaler forståelig nok brevet  og medias påfølgende taushet, Fjordman som har vært utsatt for vår tids kanskje mest omfattende heksejakt av media.

I brevet forklarer Behring Breivik også hvorfor han i kompendiet sitt gikk til angrep på nazigruppa Stormfront: ”Jeg angrep dem i kompendiet for å beskytte dem, da jeg visste at myndighetene ville bruke det faktum at jeg frekventerte nettsiden deres mot dem, og at en armé venstrevridde journalister ellers ville ramme (dem) hardt.”

Her er brevet i sin helhet. Dagbladet skal være en av flere norske aviser som har fått brevet tilsendt, men som ikke refererer Breiviks påståtte bedrag.

Korreksjon: Ifølge Martine Aurdal, Dagbladet, fikk ikke Dagbladet brevet tilsendt, men siterte fra Die Welt, da om at han mener seg torturert i fengsel, 10.januar i år. Det som jeg mener er det mest oppsiktsvekkende, påstander om bevisst manipulasjon, var ikke tema.