Innvandring

Støttekonsert for syv søstre

I Namsos har befolkningen gått sammen om en støttekonsert, inkludert barnesang, for å samle inn penger til rettssak mot den norske staten. De vil ha en palestinsk familie med syv søstre tilbake til Norge etter at de ble utvist til Jordan i sommer.

Musiker Odd Walter Bakksjø, har laget en egen låt til de syv søstrene, ”Heimløs”, som skal fremføres i kulturhuset denne måneden. Låten blir også CD-singel som selges til inntekt for aksjonen. Det blir også lotterier etc for å kunne sponse en rettssak.

Familien kom til Norge for ni år siden, og faren oppga falsk identitet og har oppholdt seg i flere år ulovlig i Norge.  

– Det blir musikk, barnesang, dans og kor. Det er godt å være i lag om en slik ting. Her er det mange barn som opplever at det er trist at klassevenninner har forsvunnet, og det er fint for dem å se at flere bryr seg, sier arrangementsansvarlig Mette Svanheim Hollup, som er i styret til støttegruppa. 

Pengene går til rettssaken for å få de syv palestinske søstrene fra Namsos hjem. I sommer ble de tvangsreturnert til Jordan etter å ha bodd nesten ni år i Nord-Trøndelag. To av jentene var født og oppvokst her. Nå planlegger familien, med hjelp fra støttegruppa, en rettssak mot den norske stat. 

Ingen av dem som bidrar til arrangementet, tar seg betalt.

– Mange lokale artister skal bidra med sang og musikk. Noen kjente navn har sagt at de vil komme, men det er ikke bekreftet ennå. Elever fra klassen til en av jentene, Bayan, skal opptre. Alle som bidrar, både fra kulturhuset, lyd, lys og alt annet, jobber på dugnad, så alle pengene går til saken, sier Hollup.

Faren sier at han ikke angrer på at han løy om identiteten