Islam

Massivt politioppbud grunnet en dikter

Skuddsikker vest og massivt politioppbud fordi en ung dikter skal møte skoleelever i Danmark, 2013. Den nye æraen forteller også at alle skal kroppsvisiteres på H.C. Andersen Skole i Vollsmose før dikteren entrer podiet. Nei, det er ingen eventyrfortelling. Det handler selvsagt om kometen Yahya Hassan som har tråkket på patriarkene og bøllenes tær.

H.C.Andersen Skole er nå avsperret. Det skjedde kl 12 i dag, syv timer før arrangementet med den 18 år gamle dikteren skal opptre med sine ord. Arrangementet går av stabelen mot politiets vilje. I utgangspunktet skulle Hassan lest sine dikt på Vollsmose Bibliotek, men politiet mente de ikke ville klare å beskytte han der – det til tross for at både Pia Kjærsgaard og avhopperen fra islamismen, Ahemd Akkari, tidligere har opptrådt på samme bibliotek. Så hva handler denne angsten fra politihold om?

Politiet frykter at hele Vollsmose vil bryte ut i kaos, skriver Den korte avis, en innrømmelse som sitter langt inne.

Yahya Hassan lever nå med beskyttelse fra PST, som Pia Kjærsgaard og Kurt Westergaard. Hassan ble tidligere denne måneden overfalt  av en person på København Hovedbanegård. Den 24 år gamle mannen som er siktet for overfallet er tidligere dømt for terrorplanlegging. I 2007 ble han dømt til syv års fengsel for forholdet, men allerede i 2010 ble han løslatt på prøve. Overfallet skal være motivert av at Hassan defineres som frafallen fra islam.