Islam

Islam: Et samfunn i samfunnet

Europeiske politikere tillot at islam etablerte seg bredt på kontinentet, med direkte bånd til bevegelser i OIC-landene. Kanskje de samme gjorde det gjennom å tvangsgifte islam med kristendommen: de trodde i bunn og grunn at det ikke var noen vesensforskjell på de to verdensreligionene. Det er tvangsgiftemål det handler om. Av barn i moskeer.

En fjernsynskanal sender en kvinne i niqab med skjult kamera inn i moskeer til imamer. Hun ber om hjelp til å gifte bort en 14 år gammel datter (ekteskapsalderen er 16 år i Storbritannia). Det mangler ikke på napp: i hele 18 moskeer får hun et ja til lovbruddet. En av imamene er endatil samarbeidspartner med politiet i kampen mot tvangsekteskap, og har offentlig uttalt avsky for praksisen.

”Moren” fortalte imamene at jenta ikke ville gifte seg, og at hun kun hadde møtt kommende ektemann én gang, melder Daily Mail

De er altså villige til både å gifte bort mindreårig og å gjøre det med tvang. To lovbrudd.

Den ene imamen i en moské i Birmingham som rommer 6 000 bedende og er en av Storbritannias største moskeer, sa blant annet dette: ”Islam har åpenbart gjort det lett for oss. Det er ingenting imot dette. Vi gjør det fordi  det er ok ifølge islam.” Videre sier han: “Du har de vantro, loven, det engelske folket… du vet, du kan ikke gifte deg to ganger, med Guds nåde kan vi gifte oss fire ganger.”   

Kvinnen oppsøkte til sammen 56 moskeer/imamer. Hun ble også fortalt at ekteskapet ville bli registrert i moskeen. Det samme har jeg hørt skjer i Norge: både ekteskap og skilsmisser etter sharia, blir oppført i registre. Man må jo ha kontroll på hvem som er gift og skilt med tanke på nye ekteskapsinngåelser. For best mulig å sikre at norske myndigheter ikke får innsyn i kriminaliteten, lagres registrene i bærbare computere.

Av de 18 imamene som er tatt med skjult kamera, etterforsker politiet nå fire av dem. Hvorfor ikke alle 18 etterforskes, sier ikke Daily Mail noe om.

Saken har ikke brakt politisk storm over de britiske øyene. Man er blitt så vant til mangelen på respekt for britisk lov og for jenter og kvinners likeverd? Eller man tror kanskje alt går seg til med årene: de blir integrert til slutt, altså islam reformeres radikalt? Mens vi venter, hva har politikerne tenkt å foreta seg – for i det minste å beskytte barn mot å bli hustruer?

Man kan jo prøve å forestille seg hvilket ramaskrik det hadde blitt dersom prester var avslørt for det samme forholdet. mangelen på likebehandling er slående: man forventer ikke bedre fra visse kanter?