Integrering og integreringspolitikk

En mengde drapstrusler

Den 18 år gamle Yahya Hassans angrep på foreldregenerasjonens svik av barna, og hans diktlesning på dansk fjernsyn om hykleriet blant en del muslimer, har ført til massivt med drapstrulser på nettet.

Hassan sier han er ”fucking sint” på foreldregenerasjonen til unge muslimer i Danmark.

”Jeg er fucking vred på mine forældres generation, der kom til Danmark i slutningen af 1980’erne. Den der kæmpe gruppe af flygtninge, der skulle forestille at være forældre, har totalt svigtet deres børn. Så snart vores forældre landede i Kastrup, var det, som om deres rolle som forældre hørte op. Og så kunne vi se vores fædre rådne passivt op på kontanthjælp i sofaen med fjernbetjeningen i hånden, ledsaget af en desillusioneret mor, der aldrig sagde til eller fra. Os der faldt fra på uddannelser, os der blev kriminelle, og os der blev bumser, vi blev ikke svigtet af systemet, men af vores forældre. Vi er den forældreløse generation.”

Hassan er aktuell som debutant med en diktsamling. Derfor var han invitert av DR til programmet Deadline (se 17.minutter ut i programmet), der han fremførte et av diktene sine, som også ble lagt ut på DRs debattside på facebook.

Da hagler det med drapstrusler, skriver Den korte avis

“Skyd dig selv før en anden gør det.” 

“Han skal fucking dø! Længere er den ikke!!!” 

Mere end 2.600 kommentarer blev i løbet af tirsdagen slået op på Deadlines Facebookside som reaktion på interviewet med Yahya Hassan. Og debatten raser fortsat. 

Det var langt fra alle disse debatindlæg, der holdt sig inden for lovens rammer. 

“Gid jeg ha haft en bazuka, havde han været færdig for længe siden!” 

“Han skal fucking dø! Længer er den ikke!!!” 

Og aldrig har man oplevet så voldsomme reaktioner efter et program, fortæller den overraskede chef for Deadline, Heidi Robdrup: 

“Jeg kan ikke mindes, at vi på Deadline har oplevet en så hidsig debat i kølvandet på et indslag, og selvom der er masser af positive tilkendegivelser og ros til Yahya Hassan, så er der endnu flere stærkt kritiske indlæg, der især går på mangel på respekt for forældrene og religionen, som seerne læser ind i Yahya Hassans digte om en opvækst præget af vold”, siger Heidi Robdrup til dr.dk. 

DR har efter de mange voldsomme kommentarer på Facebook meddelt, at alle trusler bliver registreret, slettet og politianmeldt.