Innvandring

Somalier angrep fem kvinner

En 21 år gammel somalier er dømt for overfall på tre kvinner i Oslo og nå tiltalt for to voldtektsforsøk. Mannen kom til Norge i 2008. Voldtektsforsøkene skjedde med 20 minutters mellomrom. Tilfeldig forbipasserende reddet kvinnene fra å bli voldtatt.

Ifølge VG slo mannen til mot fem kvinner på 28 dager

1. Overfall – dømt
Søndag 5. august 2012 cirka kl. 04.45 i Pilestredet Park

2. Voldtektsforsøk – tiltalt
Søndag 19. august 2012 cirka kl. 02.40 på Briskeby i Oslo

3. Voldtektsforsøk – tiltalt
Søndag 19. august 2012 ca. kl. 03.00 i en oppgang i Hegdehaugsveien.

4. Overfall – dømt
Søndag 2. september 2012 cirka kl. 01.45 i Sofies gate.

5. Overfall – dømt
Søndag 2. september 2012 cirka kl. 03.15 i Schwensens gate i Oslo.

Nå er han funnet skyldig i to voldtektsforsøk, samtidig som han i fjor ble dømt til ett års fengsel for å ha overfalt og tatt kvelertak på tre unge kvinner ulike steder i Oslo sentrum.

Det første voldtektsforsøket skjedde litt over halv tre natt til søndag 19. august i fjor. Den somaliske mannen angrep en kvinne bakfra på åpen gate. Han brøt henne ned på bakken og tok kvelertak på henne slik at hun ikke fikk puste og at det svartnet for øynene hennes.

Ifølge påtalemyndigheten forsøkte han å voldta kvinnen ved at han forsøkte å tiltvinge seg seksuell omgang med henne. Mannen ble oppdaget av flere beboere i gaten og som gjorde anskrik.

Mannen stakk fra stedet og da politiet kom var han forsvunnet.

Ble forstyrret

Men 20 minutter senere slo han til igjen mot en annen kvinne i en oppgang i Hegdehaugsveien.

Han angrep kvinnen og tok kvelertak på henne mens offeret gjorde all den motstand hun var i stand til. Også denne gangen ble overgriperen oppdaget og forstyrret av andre som kom inn i oppgangen.

Mannen risikerer forvaring. Straffeutmålingen skjer i dag. Ofrene er naturlig nok preget av overgrepene.

Et av ofrene beskrev ham som veldig kontrollert og at han sa ingen ting. I retten forklarte den ene kvinnen at hun fikk dødstanker, at hun begynte å bli svimmel og hun mistet kontrollen over kroppen sin mens han holdt kvelertak på henne.

Oslo tingrett dømte mannen til fengsel i ett år for tre forsøk på legemsbeskadigelse. Retten slo fast at 21-åringen hadde angrepet de tre kvinnene uprovosert – uten noen form for foranledning.

Planlagte handlinger

Retten la vekt på i skjerpende retning at det var tale om tre handlinger i løpet av en kort periode og at det dreide seg om grove handlinger med et stort skadepotensiale. For dommerne fremsto overfallene som planlagte handlinger og at det ikke var tilfeldig.

«Det er videre tale om uprovoserte handlinger som har hatt stor påvirkning på de fornærmede, og da særlig psykisk. Det har påvirket levemønsteret til alle de tre fornærmede. De gjør ikke ting de gjorde tidligere. De er nervøse og legger begrensninger på seg selv. Det er også en reell risiko for senvirkninger. Alle tre opplevde også situasjonen der og da som veldig skremmende.», het det i dommen.

Onsdag denne uken skal mannen få sin straff og det er satt av en dag til straffutmåling.