Forskjellsbehandling og diskriminering

Britisk barnemishandling med statsråds velsignelse

Islamske skoler over hele Storbritannia tvinger jenter ned i 11-årsalderen til å bruke burka og/eller niqab etter skoletid. Det er ”den ønskede kleskodeksen for kvinner”, sies det, mens det fra toppolitiske hold sies at kvinner selv velger klesdrakt.

Debatten om islamsk klesdrakt for kvinner, nærmere bestemt ansiktstildekning, har eksplodert i Storbritannia etter at Birmingham College i frykt for voldelige demonstrasjoner fjernet forbudet mot ansiktstildekning, caps og hetter, og det samtidig kom frem at en domstol i London tillot en kvinnelig tiltalt å stille i retten iført niqab  Nå rulles en ny sak opp, nemlig at jentebarn tvinges til å bruke burka, som ved skolen i den islamtunge bydelen Tower Hamlet i London, Madani Girls School. Skolens reglement for kleskodeks ligger på hjemmesiden der det sies rett ut at jentene etter skoletid skal bruke sort burka, og en lang sort kåpe. Året rundt. Mens på innsiden av skolen skal det brukes den nasjonale pakistanske drakten, shalwar kamiz (tunika og vide bukser, samt sjal kalt dupatta).

Så lenge britiske myndigheter har tillatt islamske skoler, og det i hopetalls, kan de ikke nekte skolens ledelse å praktisere denne kjønnsfascismen.  Det vil si denne barnemishandlingen kan stanses ved å bruke lovverket.

Men det vil ikke den tolerante innenriksministeren, Thereza May, som synes kvinner selv skal få velge hvilke klær de bruker.

May har altså ikke fått med seg at vi snakker om barn? Frivillig?

But Home Secretary Theresa May has said it is for women to ‘make a choice’ about what clothes they wear, including veils, although there will be some circumstances when it will be necessary to ask for them to be removed.

‘I start from the position that I don’t think Government should tell people, I don’t think the Government should tell women, what they should be wearing,’ Mrs May said.

‘I think it’s for women to make a choice about what clothes they wish to wear, if they wish to wear a veil that is for a woman to make a choice.

 Man kan med all tyngde slå fast at Storbritannia blir mer og mer ekstremt.

Islamic schools in Britain forcing girls as young as 11 to wear full-face veils