Innvandring

Voldsomme demografiske endringen i England og Wales

Tre ulike stavevarianter av Muhammed er nå det nest mest populære navnet på nyfødte gutter i England og Wales. Ikke så underlig all den tid annen statistikk viser at den muslimske befolkningen vokste med trefjerdedeler i løpet av ni år, og den vokser desidert raskere enn noen annen gruppe. Islam vil bli den dominante om 20 år, ifølge demografer.

Avisen Express presenterer nyheten under den talende og korrekte tittelen: Changing face of Britain.  Kun Harry slo Muhammed.

Men i fjor kunne vi melde at Muhammed lå helt i tet, da hvis man tar fem ulike stavemåter av Muhammed.

Når hvite briter kommer i mindretall vil dette symbolisere en enorm overføring av makt – kulturelt, politisk, økonomisk og religiøst – “en irreversibel endring i det britiske samfunnet”, som vil vare i minst et årtusen, mener demograf David Coleman. Allerede om 20 år vil islam ta over som den største religionen på de britiske øyene, kunne vi melde tidligere i år  

Islam er på vei til å bli den dominerende religionen i Storbritannia innen neste generasjon, ifølge ny statistikk fra regjeringen. Dette fordi at selv om over halvparten av briter definerer seg som kristne, er halvparten av disse over 50 år, og for første gang er det færre enn halvparten under 25 år som definerer seg som kristne. Samtidig har andelen under 25 år som definerer seg som muslimer doblet seg siste 10 årene: en av 10 under 25 år beskriver seg nå som muslimer, mot en av 20 i 2001.

Islams fremmarsj skyldes både innvandring, fødselsrater og konverteringer.