Islam

Ikke en nyhet for norske medier

Danske Extrabladet slår stort opp at imamen i en ny stormoské på Nørrebro i København har tettet bånd til Det muslimske brorskapet som har Yusuf al-Qaradawi som åndelig veileder. Qaradawi omtales som en person som ”predikerer en fanatisk islamsk ideologi”. I norske medier hadde nok dette ikke vakt interesse hos mediene, men kanskje hos enkeltjournalister.

Extrabladet presenterer nyheten som en ”avsløring”.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at foreningen bag den nye stormoske på Nørrebro, Dansk Islamisk Råd, og dets imam Jehad Al-Farra er tæt knyttet til organisationen Det Muslimske Broderskab og den åndelige vejleder Youssef al-Qaradawi, der prædiker en fanatisk islamisk ideologi.

Al-Qaradawi er berygtet for holdninger som, at homoseksuelle skal straffes, at Hitlers holocaust var Allahs straf til jøderne, og at frafaldne fra islam skal henrettes. Han kæmper desuden ligesom resten af Broderskabet for, at den ultrakonservative islamiske lov Sharia skal indføres globalt.

Extrabladet kan også fortelle at imam Al-Farra var tidligere leder av Dansk Islamsk Råd (DIR), som er broderorganisasjonen til Islamsk Råd Norge (IRN). I dag er Al-Farra styremedlem i DIR, og DIR la i november ut en video på youtube der Qaradawi hylles, og der Al-Farra har en lengre tale om islam.

Al-Farra har også deltatt på generalforsamlingen til Brorskapet i Syria tidligere i år.

I Norge har vi til gode å se at sentrale muslimske figurer tar avstand fra samme Qaradawi., eller for den saks skyld Brorskapet. Tvert om har vi friskt i minne at eksempelvis Basim Ghozlan i Det islamske forbundet, med tilhørende Rabita-moskeen der antakelig de fleste konverteringer finner sted, er en beundrer av Qaradawi, som han blant annet omtaler som ”et nydelig menneske”.  Gozlan kunne heller ikke uttale seg om Qaradawi da Qaradawi hyllet Hitlers Holocaust. Qaradawi uttalte seg visstnok om politikk, ifølge Ghozlan  , og han forholder seg kun til Qaradawi som en religiøs veileder.

Tro det den som vil. Dessuten er dette islams akilleshæl: når glir det religiøse over i det politiske?

Fremdeles viser norske medier eksempelvis heller ingen interesse for lederen av IRN, Mehtab Afsar, og hans moské Minhaj ul-Quran, et regelrett ekstremistbolverk med den internasjonalt beryktede Tahir ul-Qadri som religionspolitisk leder  for denne verdensomspennende organisasjonen.

Men det er kanskje ikke så enkelt for journalistene å forstå hvem som er hvem, all den tid en gruppe som Antirasistisk senter også bedriver ideologisk hvitvasking av mørkekrefter som jobber for å avvikle det frie demokratiet. Dent samme ideologiske hvitvaskingen bedriver akademikere som Bjørn Olav Utvik og Henrik Thune, som sammenlikner Brorskapet med Kristelig Folkeparti på 1950-tallet