Religiøse og politiske symboler

Hva skjer i Sverige?

En høygravid trebarnsmor fra Somalia slås kraftig ned en sen kveld fordi hun bruker hijab, er påstanden. Hendelsen spres på sosiale medier, alt av medier plukker den opp, og Sverige går nær sagt av skaftet. Men ingen dokumentasjon, ingen vitner. Merkelig?

Selvsagt er all vold og sjikane utålelig. Inkludert det såkalte Mullah-løftet av Krekar. La det være helt klart. Men noe lukter i det svenske hysteriet disse dager.

Det hele skal ha begynt med tolv linjer på sosiale medier  Samme person lyder heller ikke særlig troverdig i dette interviuet. Ingen skal ha vitnet hendelsen, som er merkelig ettersom det er sommerferie i et tett befolket område hvor 70 prosent har innvandrerbakgrunn,  48 prosent fra Afrika og Asia. Politiet vil heller ikke si noe særlig

Hadde en svensk rasist virkelig våget å slå ned en høygravid kvinne svært brutalt i hennes eget boligområde? Skrike, slå, dunke hodet hennes i bilpanser, rive av henne sløret? Og en presumptivt praktiserende muslimsk kvinne alene ute ikke lenge før midnatt?

Her er det mye som ikke stemmer. Hvis hun er slått ned, er det nødvendigvis en svenske som står bak?

I ettermiddag blir det pressekonferanse, ledet av justisministeren, melder snaphanen.dk

Aftonbladet er oppe de de lidt højere propagandanagler end sædvanligt, men kan ikke komme med noget mere substantielt end. Kristin orkade bara bära slöja två timmar, Bär slöja till stöd för muslimska kvinnor, Slöjan kan vara en symbol mot förtryck, Rätten att bära slöja är värd att försvara. Det gør dog ikke noget, muslimske onlinemedier køber det ubeset, Ekstra Bladet ‘undersøgende journalistik’gør også. Forstår de svensk?

Om Ali er troværdigere, der ringer ind til P 1 og siger at han var vidne til det, og at det ‘bare’ var hendes mand der bankede hende, er umuligt at afgøre. Det falder i al fald inden for det, som har sandsynligheden for sig. I dag træder justitsministeren så ind i cirkusset med en efterfølgende pressekonference i eftermiddag kl 14.45 udenfor Rosenbad.