Forskjellsbehandling og diskriminering

Marte benådet, men ikke Dubai og The One

Da ble ikke overraskende Marte Dalselv benådet av emiren og statsministeren i Dubai. Martes arr vil forhåpentligvis heles. Det tviler jeg på de selvpåførte skadene til emiratet Dubai vil på langt tid. Samtidig uttaler vår egen utenriksminister seg på en måte som reiser spørsmål ved hans menneskesyn.

Benådningen av Marte Dalselv kom som et resultat av voldsom internasjonal negativ oppmerksomhet rettet mot shariaemiratet Dubai. Money talks. Enhver forstår at interessen for å bestille ferie i emiratet som satser stort på turisme har sunket som en stein blant særlig folk i vesten.   Emiren hadde knapt annet valg enn å slippe fuglen fri.

Men skadene som har rammet emiratet midtskips, skal de slite lenge med å pynte på. Også wikipedia vil gjøre omdømmearbeidet vanskelig både for emiratet og for THE One Total Home Experience  eid av svensken Thomas Lundgren.

Det er umulig å se for seg at Dubai og resten av De forente arabiske emirater, vil komme seg opp av dumpa før de skroter kjønnsfascistisk sharia i lovverket.

La oss håpe at folk generelt har fått en livsvarig vaksinasjon mot sharia, både i straffelovverk og i familielovverk. Verken det ene eller andre er verken særlig kvinnevennlig eller menneskevennlig generelt.

Utenriksminister Espen Barth Eide var ganske ilter i NRK Søndagsavisen i går (ca 12 minutter ut i sendingen), og kritiserte sine kritikere ved blant annet å si dette:

Det viktigste for meg er å få Marte Dalselv hjem fremfor å være den som er aller tydeligst i ropene om fordømmelse av sharia og islam og alt annet som er galt der ute i verden, slik mange vil ha det til.

Burde ikke alle fordømme sharialovverk og andre umenneskelige sider ved islam? Barth Eide? Hvilket menneskesyn har de som ikke fordømmer sharialovverk på det aller sterkeste, særlig knyttet til voldtekt og kvinnesyn generelt?

Til aftenposten.no nå sier Barth Eide følgende:

Jeg håper saken blir en vekker for rettstilstanden over store deler av verden, herunder Emiratene.

Vel, vis oss de ikke-islamske landene som dømmer voldtatte kvinner til fengsel fordi de ikke kan produsere fire gode mannlige vitner, og dermed skal straffes for sex utenfor ekteskap?

Folk har skjønt at islam er problemet, Barth Eide. Det nytter ikke å prøve å rette lyskasterne rett til himmels mot andre planeter.

Takk til snaphanen.dk for lenkene til wikipedia. Snaphanen.dk har gjort en betydelig innsats, også internasjonalt, for å presse Lundgren og The ONE, ved blant annet å spre saken til større internasjonale blogger.