Politikk

Ny bok om frihet og ansvar

I dag lanseres boken ”Ny vind over Norge. 16 artikler om frihet og ansvar.” Hanne Nabintu Herland er redaktør for essaysamlingen som presenteres sammen med forfatterne, blant andre Siv Jensen og Erna Solberg, på pressekonferanse senere i dag.

Her fra pressemeldingen: 

Religionshistoriker og forfatter Hanne Nabintu Herland er redaktør for en ny bok på Dreyers Forlag der partileder i Høyre Erna Solberg, partileder i FrP Siv Jensen og 15 av Norges ledende bidragsytere i offentligheten reflekterer over behovet for en «ny vind over Norge», sett fra dagsaktuelle, forfriskende konservative og liberale ståsteder som står i skarp kontrast til idétørken og åndsfattigdommen som i dag preger venstresiden.  

Norge har en utfordring. Vi er i ferd med å miste de historiske idealene som gjorde vår kultur sterk, konkurransedyktig og kvalitetsbevisst. Hvordan ble vi en søvndysset oljesmurt nasjon preget av utvannede verdier og middelmådighet? Hvorfor har vi ikke større respekt for individets frihet, privat initiativ, vår kulturelle identitet, de kristne samfunnsbyggende verdier og retten til å være annerledes enn majoriteten?  

Vi trenger en ny liberalkonservativ renessanse som bevisstgjør oss for viktigheten av solidaritet, høflighet, kvalitet, verdien av samværet i familien, god kommunikasjon med de unge, tid til de eldre og å hjelpe de evnerike til å lykkes.  

Ny vind over Norge illustrerer noe av det konstruktive samholdet på høyresiden som har vokst frem de siste årene, kjennetegnet av et liberalt rom også for partipolitisk uavhengige og for desillusjonerte på venstresiden som mener venstresiden har sviktet sine opprinnelige idealer. Her er det takhøyde, uten den type trangsyn som tidvis kjennetegner konformitetspresset og den rigide gruppetenkningen som har preget landet vårt de senere årene.  

Bidragsytere: Erna Solberg, Siv Jensen, Hanne Nabintu Herland, Torbjørn Røe Isaksen, Nils August Andresen, Lars Roar Langslet, Asle Toje, Bernt T. Oftestad, Torsten Menzoni, Bjarte Ystebø, Kristin Spitznogle, Sigurd Skirbekk, Hege Storhaug, Hallgrim Berg, Walid al-Kubaisi.   

Pressekonferanse på Hotel Bristol, Oslo, kl 13.30.