Islam

Ny megamoské og Brorskapet i Irland

Irland skal nå få hva vi har på Grønland i Oslo, et Islamic Cultural Centre. En treetasjers moské med minareter som skal inneholde et såkalt kultursenter i tillegg til bønnehall, et konferansesenter, restaurant, festsal, overnattingsmuligheter, barne- og videregående skole, treningssenter, svømmebasseng i olympisk størrelse, bokhandel og bibliotek, med mer. I tillegg planlegges en ny bydel ved moskeen. Slik kan krefter som sheikene i Qatar skape en islamsk stat i et lite europeisk land som Irland.

Kultursenter. Høres fint ut, ikke sant? I europeiske sammenheng er det dog noe ganske annet enn i islamsk sammenheng. Særlig islam i Europa. Det er hele islampakken, inkludert  fulll segregering fra nasjonalstaten (med unntak av goder som kan hentes ut via det vi i Norge kaller NAV, og helsevesen).

Den nye moskeen skal ligge nord for Dublin, som huser 30 000 av Irlands 50 000 muslimer, som allerede har en megamoské sør for Dublin tilbake til 1996, der verdens ledende sunniislamist Yusuf al-Qaradawi og hans Det europeiske rådet for forskning og fatwa (ERRF) har sine lokaliteter. ERFF er igjen en del av Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE), som er Det muslimske Brorskapets paraplyorganisasjon i Europa, bestående av over 30 Brorskapsorganisasjoner.

For hvert år som går, reises det nye megamoskeer i Europa, med politikere og byråkraters velsignelse. Man etterspør endog ikke hvordan moskeene finansieres – hvis ikke pressgrupper eller media setter søkelyset på de økonomiske aspektene. Mon tro om EU eller nasjonale regjeringer noensinne har drøftet hvor grensen skal gå for hvor mange slike moskeer Europa tåler ideologisk? Har det i det hele tatt vært en tanke?

Ireland to Build One of Europe’s Largest Mosques