Islam

Demokrati er haram

Islam Nets ideologiske inspirator forklarer i særdeles klare ordlag hvorfor demokrati er haram - forbudt – i henhold til islam. Det er ganske enkelt slik: Allah er lovgiver, ikke folket. Folket junne jo endog vedta at man skal drepe muslimer, må vite. Den britiske konvertitten Abdur Rehman Green slår også neven i bordet overfor dem som mener ektemannen må spørre kona si om det er greit at han tar seg en eller flere koner til. Det står det ikke noe om i sharia, og det er ingen av de store vise menn som har satt dette som krav.

Her er foredraget. Ved 51 minutter forklarer Green at krav om tillatelse til flergifte fra kona ikke er å finne i sharia. Ved ca 52.20 gir Green forklaringen på hvorfor demokrati en haram.  ”Allah bestemmer hva som er halal og harma, ikke folket.” Og: ”Det som var halal 1 400 år sien, er halal i dag. Det som var haram for 1 400 år siden, er haram i dag.”

Rent konkret: kvinner må ikke nappe øyenbrynene, det er haram. Å bruke parykk det samme. Men å farge håret er halal, det samme gjelder å farge skjegget. Også make up er lov for kvinner, inkludert parfyme Det har Allah gitt tillatelse til. Kjekt å vite. Men kan kvinner gå i moskeen når hun har menstruasjonen? Se det var herr Green i tvil om riktig svar på, noe han ydmykt ba om unnskyldning for.

Ellers er våre lesere kjent med at Islam Net er opptatt av å «oppklare misforståelser i islam», det samme er Green (hør slutten av foredraget), der han også gjør det samme som Islam Net, nemlig oppfordrer tilhørerne om å ta med seg naboer og bekjente til foredrag, da selvsagt i håp om at de konverterer etter å har blitt forklart den rette islam. Islam Nets strategi er altså en kopi.