Ytringsfrihet

-Vis oss verdikortene

På Grønland i Oslo forteller et skilt følgende: Ladies, Remember your Hijab!, ledsaget av bilde av en kvinne i hijab. Forfatter Lily Bandehy fra Iran, som flyktet fra ”skjeggene” og slørhelvetet i Iran, er rystet. Nå oppfordrer hun samtlige politiske parti til å vise velgerne verdikortene. ”Hvilket parti nekter relativisering etter folks kulturelle og religiøse bakgrunn?” spør hun.

Faksimile fra Aftenposten

Faksimile fra Aftenposten

 

 

 

 

 

 

 

Oppdatert: Spørsmålet stilles i et innlegg i Aftenposten i dag, ledsaget av foto av skiltet i en oppgang på Grønland (ikke på nettet i skrivende stund). Opprinnelig var innlegget betydelig lengre, men Bandehy ble bedt om å forkorte det. Vi publiserer således det origibale innlegget etter tillatelse fra Bandehy.

Kvinne, husk hijaben din!

Hvor er dette fotoet tatt? Dette bildet er ikke tatt i Iran, Irak, Egypt, Somalia eller Saudi- Arabia. Nei, dette fotoet av et skilt er ikke fra et eneste land som du antakelig tenker i retning av, land der islamsk juss sharia råder eller er ved å bli innført.

Fotoet er tatt i forrige uke i Norge, i Oslo, i Henrik Wergeland og Camilla Collets fødeland. I dette landet som nettopp feiret kvinnedagen og som i år feirer 100-årsdagen for norske kvinners stemmerett. Dette er et foto av et skilt som hang i en oppgang på Grønnland.

For meg som opplevde slørhelvetet til Ayatollah Khomeini, var det et sjokk. Det var som å bli innhentet av skjeggene i Teheran.

For hva forteller dette skiltet oss? Skiltet betyr at du som er kvinne, du må huske å ta på en hijab fordi dette området er bevoktet og styrt av menn som mener de er profetens Muhammeds eksemplariske etterfølgere. Dette skiltet betyr at du er i et område hvor islamsk juss sharia praktiseres ”på bakrommene” og også i det offentlige rommet. Derfor krav om hijab for kvinner.

Ulydige kvinner risikerer således psykisk og fysisk vold. Dette skiltet betyr at i dette området har ikke kvinner rett til seksuell frihet. De får ikke gifte seg med ikke-muslimer, de kan ikke ha kjæreste eller samboer. Homofile og lesbiske bør ligge langt unna. Skiltet forteller videre at i dette området har skilte kvinner og barn fra utenomekteskaplige forhold ikke de samme rettigheter som andre. Ei heller har menn og kvinner de samme rettigheter knyttet til økonomi, husarbeid og barna. Kvinnen er mannens undersått.

Dette skiltet bevitner første bud for islamistene og første stein i oppbygging av en shariastat. Akkurat slik Khomeini gikk frem: først skal kvinnene tas. For dem som står bak dette skiltet er norsk lov og likestilling derfor en stor vits.

Dette skiltet er ikke nytt og sikkert ikke det eneste. Likestillings- og diskrimineringsombudet og Antirasistisk senter burde reagere, hvis de står for det som deres navn signaliserer? Jeg er ganske sikker på at hvis et firma hadde nektet å ansette en kvinne med hijab, eller en butikk hadde nektet adgang for kvinner med hijab, hadde disse organisasjonene ikke bare reagert med harde, fordømmende ordlag, de hadde også gått rettens vei. Likeledes ville det blitt storm i media, og redaksjonene og Litteraturhuset hadde blitt ryddet for debatt.

Men ut fra erfaring forventer jeg ingen reaksjon fra verken ombud, antirasister eller medier generelt. Ei heller fra Regjeringen, ikke minst etter SVs landsmøte, der SV har bestemt seg for å være dem fremste beskytteren av burka og hijab. Audun Lysbakken lover til og med hijab i politiet – i naivismens navn eller for å fiske velgere fra konservative muslimske miljø? SV har svelget mange kameler i 8 år for å være i rødgrønn regjering og har falt under sperregrensen. Redningen i kommende valg er å flørte med dem som vil ødelegge kvinners frihet og dermed demokratiet?

Dette skiltet bør fortelle alle at krefter som vil oss frihetselskende mennesker ondt, føler seg svært trygge på å føre sin ideologiske kamp i dagens Norge. Kanskje ikke noe å bli overrasket over, for hvem husker ikke demonstrasjonen mot ytringsfriheten på Youngstorget i fjor, der tusener av personer, mange ikledd nettopp hijab og vide klær, viste sitt hat til demokratiet vårt, med støtte fra biskop Ole Christian Kvarme og ordføreren Fabian Stang.

Alle som bryr seg om det norske demokratiet, må se at islamiseringen i Norge har gått raskt under den rødgrønne regjerningens lederskap. Febrilsk prøver man å feie virkeligheten under teppet – i håp om at den ideologiske feberen behandler seg selv?

Nå må grasrota våkne og redde Norge ved å være aktiv frem mot det kommende valget. Folk må tvinge partiene til å vise verdikortene sine: hvem vil konsekvent sette de norske verdiene i front og skyve Muhammeds dogmer over sidelinjen? Hvilket parti nekter å relativisere verdiene etter folks kulturelle og religiøse bakgrunn?

Det vil jeg, og mange med meg, svært gjerne vite.