Politikk

Knapt til å tro

Attentatutsatte Lars Hedegaard har fått ny bolig, det vil si at hans leilighet ble tømt i går og han ble transportert av gårde av sikkerhetstjenesten. Men hva skjedde? Jo, avisen Extrabladet lå på hjul for å finne ut hvor Hedegaard sendes i dekning.

Man blir bare målløs, og forskrekket over hvilken moral og innsikt media kan ha. Forstår ikke Extrabladet alvoret? Hedegaard overlevde som ved et mirakel skuddet som smalt over hodet og det påfølgende basketaket med attentatmannet, og her legger de selv ut ruten ut av København til Hedegaards nye bosted, og er tydeligvis opprørt over at de på et tidspunkt ble stoppet i å forfølge etterretningstjenestens eskorte av Hedegaard. Er det mulig!

I går blev Lars Hedegaards lejlighed på Pelargonievej 7 på Frederiksberg ryddet af et hold flyttemænd. Det sker knap en måned, efter at den 70-årige Islam-kritiker blev forsøgt skuddræbt i sit hjem af en mand, der udgav sig for at være postbud.

Der var ikke nogen synlig tilstedeværelse af hverken politi eller PET på selve adressen, men der var dog en enkelt politivogn, som sonderede nabolaget en enkelt gang.

Flyttemændene brugte lidt over en times tid på at fylde 3×34-vognen op, og efter det gik turen endeligt mod Lars Hedegaards nye adresse.

Stoppet af politiet 

Ektrabladet.dks to utsente fulgte etter flyttevognen, der kørte gennem Valby, Vigerslev og Rødovre. Men inden, at flyttevognen og Hedegaards ejendele nåede sin endelige destination, blev de to journalister meget belejligt stoppet af en motorcykelbetjent.

Uden nogen begrundelse blev chaufføren bedt om at vise sit kørekort, alt imens kunne de se flyttevognen forsvinde ud i horisonten. Efter nogle minutter kom betjenten tilbage og sagde, at alt var i orden, og at de kunne køre videre.

Det gjorde de så – men med betjenten lige i bakspejlet og få meter efter bilen. Der gik heller ikke lang tid, før reporterne blev stoppet nok en gang.