Islam

Insetter Allah-politi i Kairo

Nå kommer snart våren her hjemme, mens i den arabiske verden går det mot istider, stikk i strid med våre hjemlige islamapologeter i akademia. Ingen nevnt, ingen glemt. Kanskje på tide med en ny studietur til Kairo for å smake på den siste istappen til komiteen som skal fremme dyd, altså moralske islamske prinsipp: en såkalt uformell politistyrke i gatene som skal vokte borgerens adferd og utseende.

Men slapp av, de skal ikke bruke vold, og hvis folk ikke ønsker å snakke med disse konstablene, skal de få være i fred, heter det.  

Andre, kanskje mer realistiske, forventer at salafister vil dukke opp i politistyrken, og som kjent liker de både pisk og steiner av en viss bestemt størrelse, så bli ikke overrasket om særlig kvinnene i det som en gang var faraoenes rike, blir angrepet med elektriske stokker. Så får vi se om det endelig blir ”fred” i Allahs gater i Kairo, som så dagens lys et par hundre år før Muhammed fikk feberfantasier om hvor farlige kvinner er, etter blant annet å ha tatt en titt i helvete og til sin skrekk kunne konstatere at der var kvinnene i desidert flertall. 

En venninne av meg i Pakistan har evner de fleste andre ikke besitter, så hun har vært i kontakt med Muhammed, og forteller meg at han er en hyggelig kar, som visstnok er svært bestyrtet over hva hans etterfølgere har stelt i stand. Selv ville jeg nok heller si det slik: det er særlig tre personer verden kunne klart seg svært godt uten, Hitler, Stalin og Muhammed.

A new informal police force has been launched in Cairo, to ensure Islamic morals are adhered to. The Committee for the Promotion of Virtue and Prevention of Vice denies it is linked to Saudi’s dreaded morality police, which share the same name. 

Islamic Cleric Hisham el-Ashri, founder of Egypt’s newly launched Committee for the Promotion of Virtue and Prevention of Vice, stated the morality police will only use «non-violent methods» to implement the moral principles of Islam, the IB Times reported.

El-Ashri said: «We will only offer advice to those who want to listen. We shall have no business with people who refuse to listen to us.» 

In spite of el-Ashri’s declarations of non-violence the Salafist morality enforcers will carry canes to beat violaters. According to Bikya News they will be provided with electric tasters at some point in the future. 

Following his recent return from the U.S. el-Ashri gave a television interview during which he declared: «It is the dream of my life to wage war against Israel.» He also stated: «There is no such thing as a Christian religion.» 

Activists in Egypt have condemned the launch of the morality police as Islamic bigotry that flies in the face of the freedoms they have fought for. One activist told Bikya the Islamists will undoubtedly abuse any powers they derive from their membership of the morality police, saying “the reality is that they will abuse it and force people, especially women, to act in stupid conservative ways.»