Terrorisme og ekstremisme

Den lykkelige terroristen

En kvinne sitter i beste sendetid på Hamas’ TV-kanal Al-Aqsa, og forteller med brede smil og oppstemt lykke om et selvmordsangrep hun deltok som drepte 16 israelere, derav syv barn og en gravid kvinne. Ahlam Tamimi er en av over 1 000 fanger som ble løslatt av Israel i bytte med den israelske soldaten Gilad Shalit. Nå er Tamimi vert i et talkshow på samme Al-Aqsa.

2011 avdekkket TV2 direkte kontakt mellom daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre og Hamas-leder, noe Støre i første runde benektet. Det er også kommet frem at USA, som har klassifisert Hamas som en terrororganisasjon, er sterkt kritisk til den Hamas-vennlige linjen Norge har kjørt.  

Kanskje Støre og hans like skulle ta en titt på denne videoen på Youtube  som er ganske oppklarende i forhold til mentaliteten i Hamas, her eksemplifisert med en kvinne som forteller at hun ble lykkeligere og lykkeligere når meldingene kom på radio om stigende antall drepte i Jerusalem, etter at hun medvirket til utplassering av en bombe på en pizzeria.

Det er umulig ikke å fundere over hvilken diagnose hun muligens har. Det samme gjelder alle andre palestinere hun viser til som visstnok følte samme glede som henne.

Tamini ble fengslet i 2001 for terroren, men er nå altså fri som fuglen etter at Israel ga etter i 2011 og løslot 1027 palestinere i bytte mot en soldat, Gilad Shalit.

Fjernsynsopptaket er fra juli 2012, og Den Korte Avis har oversatt videoen til dansk.