Politikk

Lars Hedegaard anmelder svenske medier for ærekrenkelser

Svenske medier har ikke ligget på latsiden i forbindelse med attentatet mot Lars Hedegaard. De har strukket seg så langt som mulig i å tilgrise hans moral. Det vil si de har gått over grensen, mener Hedegaard, fordi de fremmer påstander om han som ikke er sanne, som at han ”har papirer på at han er rasist”.

Hva om en svensk venstreorientert journalist ble prøvd myrdet. Selvsagt hadde det blitt oppstandelse – fra alle hold. Men når en journalist som og forfatter Lars Hedegaard utsettes for attentat, stiller det seg annerledes. Hans liv er ikke like mye verdt som andres. Han kritiserer islam, noen svenske medier syns er ulekkert.

Konsekvent har media i Sverige omtalt Hedegaard i svært negative termer. ”Islamfiendtlig”, er bare småtteri i denne sammenhengen. ”Rabiat rasist” er det mer sus over, kan man si. Og se denne:

”Författaren Hedegaard är en av de få danskar som ett tag hade papper på att han var rasist, sedan han för några år sedan av hovrätten dömdes till böter för att i en bloggintervju bland annat ha sagt att muslimska fäder våldtar sina barn. Han frikändes senare i högsta domstolen.”

At det foreligger en fellende dom i nevnte sak, er fullstendig feil, noen som også påpekes fra eksperthold.

Hedegaard slår tilbake:

”Jag önskar att Justitiekanslern agerar med kraft mot denna förtals- och smutskastningskampanj. Svenska medier har för länge sedan överskridit anständighetens gräns, och publiceringarna av dessa texter orsakar mig stor skada och mycket obehag.”

Hedegaard klager også inn blant andre Svenska Dagbladet, Sveriges Television, Sydsvenskan og Helsingborgs Dagblad Presseombudet.

Les hos Dispatch International.