Islam

Frykt stopper en rasjonell debatt?

Geert Wilders er på turne i Australia, og både politikere og voldelige demonstranter har sagt sitt om hva de mener om budskapet hans om islam som uforenelig med vestlige demokrati. Om to uker skal det avholdes en ”Fredskonferanse”, med samme budskap som Islam Nets konferanser i Norge, om med stort sett nøyaktig samme ekstreme talere. Konferansen støttes av nær sagt alt som kan krype og gå av sentrale australske moskeer og organisasjoner. Hvorfor demoniseres Wilders av journalister, politikere og endog jødiske ledere, når han advarer mot nøyaktig hva disse predikantene formidler, dertil på det som blir den største islamkonferansen i Australias historie?

Spørsmålet stilles av kommentator og journalist Andrew Bolt, som har fast spalte i Melbourne’s Herald Sun, Sydney’s Daily Telegraph and Adelaide’s Advertiser. Hans blogg er den mest leste i Australia, og han har også et ukentlig program på Channel 10, The Bolt Report.

Spørsmålet er betimelig, og Bolt gjør nøyaktig hva vi har gjort de siste årene: Han googler predikantene som er invitert til konferansen, og bildet som avdekkes er lite flatterende, mildt sagt.

Det er gjengangere som er kjent for våre lesere som skal opptre, som Zakir Naik, Hussein Yee og Abu Hamza. Alle bekrefter den islam Wilders advarer mot.

I følge arrangøren av denne konferansen skal endog statsminister Julia Gillard, ære konferansen ved sitt nærvær.

Men det er Wilders som media og politikere er etter. Ikke disse hatpredikantene som står for dødsstraff for både det ene og andre, som for homofili og frafall.

Hykleri? Ja, det mener jeg. Og det mener Bolt.

I lys av at Wilders ble intenst forsøkt stoppet fra å få visa for å advare mot den ufriheten som preger den islam som promoteres sterkest i dagens Vesten, er det unektelig absurd at nettopp hva Wilders peker på skal promoteres i mars måned i Australia – med statsministerens velsignelse. Snakker om å grave sin egen grav, både den ene og andre;, arrangøren og statsministeren.

Man tør ikke ta en rasjonell debatt om Wilders budskap opp mot hatpredikantene og deres medhjelpere. Frykter man for sine politiske og sosiale posisjoner?

 If Wilders is wrong, explain this conference