Politikk

ARS lyver og forfalsker

Antirasistisk Senter går i Aftenposten den 19.februar til et voldsomt angrep på Human Rights Service og meg. Det debattnivået som ARS velger å legge seg på er oppsiktvekkende lavt, til og med etter svensk målestokk, skriver Julia Caesar i sitt tilsvar til ARS.

Caesar har sendt sitt tilsvar til Aftenposten og for så vidt fått det godkjent, men Aftenposten forlanger å få vite Caesars identitet, hvilket Caesar ikke er villig til å oppgi. (Se hva Caesar selv forteller om sin situasjon under artikkelen). Caesar har således avstått fra å publisere i Aftenposten, og vi publisere tilsvaret her:

ARS ljuger och använder mig som slagträ för att strypa norsk debatt. De läser mina texter som fan läser bibeln, rycker loss några godtyckligt valda ord ur de långt över etthundra krönikor som jag har skrivit, förvanskar dem, klipper och klistrar och påstår att det är «citat».

Inga medel är för lumpna, inga metoder för skamliga. ARS uppger inte i något fall källan till sina «citat». Därför är jag hänvisad till att gissa vad de syftar på.

Felaktigt påstående 1:

«Cæsar hevdet at afrikanere generelt er psykisk utviklingshemmede, og dessuten – i likhet med arabere – preget av innavl.»

Det har jag aldrig påstått. I krönikan «Befolkningsutbytet» den 24 september 2011 redogör jag för forskningsresultat om genomsnittlig IQ i en lång rad länder. Värdena är genomsnittliga, vilket innebär att många individer ligger högre än genomsnittet. Det låtsas ARS inte om. De låtsas inte heller om att gränsen för utvecklingsstörning vid IQ 70 är en officiellt vedertagen gräns, utan försöker få det att framstå som någonting jag har hittat på för att jag är «rasist».

Det är vetenskapligt bevisat att traditionen med kusinäktenskap i många länder i Mellanöstern och Afrika resulterar i en förhöjd frekvens dödfödda och funktionshindrade barn. Om föräldrarna bär på sjukdomsgener kan barnen ärva dem i dubbel uppsättning när föräldrarna är nära släkt. Det är ett växande problem i alla länder som invandrare med släktgiftestradition flyttar till. På danska specialskolor för utvecklingsstörda barn dominerar redan barn från invandrarfamiljer.  I den pakistanska kolonin i Storbritannien föds varje år 700 missbildade barn där föräldrarna är kusiner. Detta skrev jag om i krönikan «Ekon från forntiden del 2» den 29 januari 2012.

Helsedirektoratet har gett ut en broschyr som varnar för riskerna med släktäktenskap medan den svenska motsvarigheten, socialstyrelsen, tiger av rädsla för att anklagas för «rasism». Anser ARS att dessa fakta ska undanhållas allmänheten?

Felaktigt påstående 2:

«Kronikken var illustrert med et klassisk fremmedfiendtlig bilde av den typen man ville forvente å finne på rent innvandringsfiendtlige sider, med en karikering av innvandrerbarn.»

Jag vet inte vad ARS syftar på utan är hänvisad till att gissa. Krönikan «I Låtsaslandet», en satir publicerad den 26 mars 2011 illustreras bland annat av en bild på Astrid Lindgrens sagofigurer Emil i Lönneberga och hans syster Ida. Klassiskt främlingsfientligt, ARS?

Felaktigt påstående 3:

«HRS fulgte opp med å publisere et nytt innlegg av Julia Cæsar. Hun gir følgende beskrivelse av Sverige: «Et land der grupper av innvandrere hugger hverandre i strupen og vil hverandres død.»»Slik omtales Sveriges innvandrere.»

Det är lögn. För att uppnå sitt syfte förfalskar ARS grovt det jag har skrivit. I krönikan «Djungeltrummans talan»  den 18 november 2012 beskriver jag den tilltagande polariseringen i Sverige, hur «alliansregeringen förvandlat Sverige till ett splittrat land som bit för bit faller isär inför våra ögon. Ett land där grupper av invånare hugger varandra i strupen och vill varandras död.»

ARS har bytt ut ordet invånare (inhabitant) mot invandrare (immigrant). Det är en viss skillnad.

Vad gäller svensk politik och Sveriges statsminister bör kanske ARS med hänsyn tagen till sin kompetensnivå iaktta en viss försiktighet med att kritisera omdömen från oss som bor och lever i Sverige.

ARS lögner och attacken mot HRS och mig vittnar om djupgående desperation och brist på sakargument. I drygt ett och ett halvt år har «antirasistiska» organisationer som ARS sugit ut det yttersta av Breivikkaramellen. Nu börjar smaken bli fadd. I brist på verklig rasism ljuger man, insinuerar och misstänkliggör seriösa skribenter. ARS yttrar sig tvärsäkert om svenska förhållanden som man uppenbarligen inte känner och försöker med de här metoderna legitimera sin fortsatta existens och fortsatta statsbidrag.

Det är utomordentligt ruttet och mycket illavarslande för den norska debatten.

Julia Caesar
journalist och krönikör på Snaphanen

Bakgrunden, för de läsare som inte vet: Jag är journalist, verksam i svenska media sedan flera decennier. Sedan tre år tillbaka skriver jag söndagskrönikor på den danska bloggen Snaphanen. HRS har mitt tillstånd att publicera krönikor som de tror kan ha intresse för norska läsare. Det svenska debattklimatet är hårt och polariserat, och jag måste skydda mig själv och mina barn. Det är anledningen till att jag skriver under pseudonym.

Det er for øvrig mer enn ”interessant” å lese dette tilsvaret til ARS ut fra at ARS i dag igjen i Aftenposten angriper HRS. Denne gangen med påstander om at vi (!) fremmer falske påstander. (HRS har sendt sitt tilsvar til Aftenposten i dag, og vil publisere det her på rights.no når det publiseres i Aftenposten).