Vold og overgrep

Jøder fordrives av danskpalestinere

Er det plass til jødiske barn på skoler i Nørrebro i København? Slik svarer den kjente og høyt respekterte rektoren Lise Egholm: ”Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere”. Situasjonsbeskrivelsen har fått det politiske Danmark til å rase.

Det skal helst ikke snakkes om, men sannheten i Europa er denne: dess flere muslimer som kommer til kontinentet, dess mer trakassering av jøder, inkludert jødiske barn.

Dagens nyhet fra Danmark er dog gammelt nytt. Den modige Lise Egholm gikk ut med samme beskrivelse av tilstandene for fire år siden. Men dette avfødte ikke realpolitisk handling, skriver Den Korte Avis.  Igjen er det dialog de styrende politikerne fra De Radikale og Socialdemokreatiet i København mener skal løse problemet, samt vakter i skolegården. Det til tross for at det lenge har vært kjent at også voksne jøder trakasseres i Københavns gater.

Jødiske forældre kan ikke være trygge ved at sende deres børn i skole på Nørrebro i København. De bliver forfulgt af børn med muslimsk baggrund- især palæstinensere.

Det er lederen af Rådmandsgade Skole, Lise Egholm, der i går råbte vagt i gevær. Det skete i radioen på P4.

”Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere”.

Lise Egholm advarsel fik politikere på stribe til at udtale sig om, at det er et kæmpeproblem, der skal gøres noget ved.

Men kun ganske få tør tale om, at det især er børn med muslimsk baggrund, der forfølger jødiske børn. Der er også kun få, der åbent taler om, at det er led i et mønster, som har været kendt i Danmark og andre europæiske lande i flere år.

I takt med indvandringen fra arabiske og andre muslimske lande er vokset har problemet med chikane og forfølgelse af jøder taget til.

Meningsdannere og politikere gør ofte ondt værre

Blandt politikere er der meget lidt vilje til at tage fat i, at det er mennesker med muslimsk baggrund, der begår disse overgreb, ’hate crimes’ som de også kaldes.

Disse ’hate crimes’ er blevet langt værre i København og at der er store mørketal, det fortalte integrationsborgmester Anne Mee Allerslev søndag – men uden at have en løsning. (Den Korte Avis)

Anne Mee Allerslev vil ikke tale om hvem der begår disse ’hate crimes’. Tværtimod er det jøderne, der bliver bedt om at holde lav profil. Det skete i sensommeren, da hendes embedsmænd opfordrede jøderne til at blive væk fra en mangfoldighedsfest i byen. Eller i det mindste undlade at flage med det israelske flag, da det kunne give konflikter.

Lise Egholm og Olav Nielsen kom med samme advarsel for fire år siden

Lise Egholm kom med stort set samme advarsel allerede for fire år siden. 4. januar 2009 sagde hun til Politiken, at hun frarådede jødiske forældre at sætte deres børn Rådmandsgade Skole, fordi de ikke kunne føle sig trygge.

Dagen efter sagde Olav Nielsen, skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose, til Fyns Stiftstidende, at han var betænkelig ved at have jødiske børn blandt palæstinensiske elever.

Forholdet mellem danskpalæstinensere og danske jøder var blevet så anspændt, at Olav Nielsen ville være meget betænkelig ved at indskrive en jødisk elev. Godt 30 procent af eleverne på Humlehaveskolen havde på det tidspunkt palæstinensisk baggrund.

Olav Nielsen havde ingen elever med jødisk baggrund, da han udtalte sig. Men blev han opsøgt af et jødisk forældrepar, ville han bede familien tænke sig rigtig godt om, inden de lod deres barn begynde på skolen.

Også voksen jøder: Jøder kan ikke gå på gaden med kalot

Det er ikke kun skoleelever, der bliver chikaneret. Det gør voksne også.

For nylig ville Martin Krasnik, der er jøde, gå ned af Nørrebrogade med kalot for at afprøve, hvem der angreb jøder og hvor omfattende chikanerne er.

Han blev mødt med grove tilråb og et konstant pres for at tage kalotten af. Chikanerne kom fra grupper af aggressive unge mænd med arabisk baggrund. (Den Korte Avis)

Mosaisk Trossamfund har gennem flere år fulgt problemet. Og allerede for 10 år siden blev adskillige jøder forfulgt og tvunget til at tage kalot og kors af. Der hvor gerningsmanden var registreret var der tale om mænd med indvandrerbaggrund. Der kan læses mere i bogen ”Til støtte for Fatima”.

Jøder forlader Malmø

I flere år har jøder været udsat for så hårde angreb, at flere har valgt at flytte fra byen.

I Frankrig er forfølgelse af jøder et stigende problem. I efteråret skød og dræbte en radikal islamist fire jøder – tre børn og en lærer, der var på vej i skole.

Forslag til handling

De socialdemokratiske børneborgmester Anne Vang og integrationsborgmester Anne Mee Allerslev opfordrede her til morgen til at man holdt flere dialogmøder mellem kristne, jøder og muslimer. Desuden ville de have flere gårdvagter.

Rasmus Jarlov fra de konservative foreslog sanktioner mod de palæstinensiske børn, der chikanerer jøder. De bør bortvises fra skolen sagde han til TV2 NEWS.

Skal man få bukt med den uakspetable tilstanden, må det nok langt hardere lut til.  Jeg tror Dansk Folkepartis forslag til tiltak er langt mer konstruktive. Problemet har fått lov til å vokse seg så stort, at kun kraftig lut kan demme opp for en eskalerende jødetrakassering og på sikt tvinge den på retrett:

– Det vil tage rigtig mange år at løse problemet, og det vil være uærligt at påstå andet. Derfor skal der indføres en række nye håndfaste regler, som understreger, at samfundet ikke finder sig i den slags, siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

Han mener, at diskrimination af jøder skal straffes med for eksempel økonomiske sanktioner for familier, tvangsflytning til andre bydele og i grove gentagelsestilfælde udvisninger.

Jyllands-Posten: Politikere raser over chikane af jøder