Vold og overgrep

Gutt kidnappet

En syv år gammel gutt som skulle vært på skolebenken i Norge, meldes kidnappet i Pakistan i byen Lalamusa i Little Norway.

En kvinne og mann skal ha kidnappet gutten som var på vei til familiens bolig. Kidnapping for løsepenger er utbredt i Pakistan, og folk med tilknytning til Vesten er særlig utsatte grunnet mulighetene for å presse ut betydelig beløp av familien. Det heter at faren er norsk statsborger. Hvor foreldrene er, sies det foreløpig ikke noe om.

Gutten skal ha blitt kidnappet av en kvinne og en mann på motorsykkel tirsdag klokken 16 da han var på vei hjem fra privatundervisning, skriver TV 2.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått en bekymringsmelding fra en norsk statsborger om en mulig kidnapping, sier pressevakt Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til VG Nett.

Ifølge TV 2 er guttens far norsk statsborger. TV 2 skriver at kidnapperne skal ha krevd løsepenger.

Byen Lalamusa ligger i Gujrat i Punjab nord i Pakistan, 145 kilometer fra hovedstaden Islamabad.

Andersen sier at saken etterforskes av pakistansk politi og at den følges opp av den norske ambassaden i Islamabad.

– Vi har fått inn en melding om at en norsk gutt er kidnappet. Jeg kan bekrefte at vi jobber med saken. Alle henvendelser utover det håndteres av kommunikasjonsavdelingen til UD, sier Ove Mo ved den norske ambassaden i Islamabad til VG Nett.