Politikk

Kjære Fabian Stang

Merk redigert artikkel. Vær så snill: ikke gå i fella nok en gang, som du gjorde på Youngstorget 21.september da det ble demonstrert mot ytringsfriheten og du viste ditt blide ansikt. I morgen takker du nei til å overrekke Kongens fortjenestemedalje i sølv til Trond Al Linstad, ikke sant? Stang, du står jo på frihetens side? Det gjør ikke Linstad. Pent sagt.

Redigering: Fabian Stang kommer ikke til å dele ut prisen i morgen. Stang skulle ikke i utgangspunktet dele den ut, sier rådgiver på telefon til HRS. Vi regner med at media kommer med flere detaljer om dette. Her følger den opprinnelige artikkelen fra i kveld:

Det er ingen spøk – selv om mange tror det. Det koker på Facebook nå etter at det ble kjent at Trond Ali Linstad tildeles Kongens fortjenestemedalje i morgen. ”Noen” i Høyre bør ringe Stang i kveld og fortelle han at det ikke er smart å stille i Nationaltheatret for å dele ut medaljen – i hvert fall ikke hvis Høyre ønsker å komme i regjeringsposisjon i 2013.

En på Facebook kommenterer nyheten slik:

Bare i 1988 ble 30 000 iranske politiske fanger massakrert, På årsdagen for Khomeinis død holdt Trond Ali Linstad en minnestund over den avdøde despoten, og hyllet ham spesielt for hans sammenblanding av religion og politikk.

«Han gikk i spissen for å gjenreise Islam, og lærte oss å styrke troen. Vi er samlet for å ære en Imam som viste hvilken vei å gå. Han minnet oss om hva Islam er! Han gikk i spissen for å gjenreise Islam, og lærte oss å styrke troen. Muslimer hadde slumret og sovet, mens andre makter enn Islam, var kommet til å sette farge på verden. England, Frankrike, Russland, og senere USA, var blitt de dominerende krefter. Imam Khomeini gjenreiste Islam, som sosialt og politisk system. Ja, han satte Islam tilbake på verdenskartet,» uttalte Linstad under minnemarkeringen for en diktator like brutal som Adolf Hitler og langt på vei med de samme meningene om jøder. Kanskje Lindstad blir invitert til å holde tale på markering for krystallnatta i Bergen til neste år? Etter dette er det ingenting som forundrer meg lenger.

Her kan man lese om jødehatet til Linstad

Her at han avviser demokratiet med mye mer

Her hylles Khomeini

Han har bakgrunn som aktiv i AKP-bevegelsen.

I tillegg kan man peke på masse bråk og uregelmessigheter ved Urtehagen i Oslo som fremheves for hvorfor han hedres av Kongehuset i morgen.

Valgerd Svarstad Haugland er Fylkesmann i Oslo og Akershus. Det er denne instansen som står bak morendagens arrangement.

Noen må sette ned foten. Fabian Stang: du blir hjemme i morgen?