Terrorisme og ekstremisme

De nedrige

Ei jente blir skutt fordi hun kjemper for jenters rett til skolegang. Ja, det handler om pakistanske Malala Yousafzai (15), som overlevde de nedrige mennenes kuler med et nødskrik. Nå varsler den samme ideologiske kloakken at de ved fredagsbønnen neste uke i Pakistan vil utstede en fatwa mot Malala.

Det er langt fra sikkert at en fatwa mot Malala vil bli møtt med noen som helst form for applaus fra det pakistanske folket. Malala har blitt et ikon for jenters rett til utdannelse. Dermed truer hun talibanliknende krefter som avskyr all modernitet – med unntak av teknisk ”hjelpemidler” de selv benytter, som mobiltelefon, biler, skytevåpen og bomber med mer.

En ny gruppe, Shariah4Pakistan, har varslet kommende fatwa mot Malala, som de anklager for å støtte amerikanske ”okkupasjons styrker” og for å håne hijab og jihad, ”nøkkelsymboler i islam”, som det heter.

Den britiskfødte lederen for Sharaiah4UK, advokatutdannede Anjem Choudary, bekrefter at fatwaen vil bli annonsert i Islamabad 30.november, i den beryktede moskeen Lal Masjid, for oss kjent som Den røde moskeen. Det var her pakistanske myndigheter gikk til aksjon i 2007, da islamistiske studenter okkuperte moskeen for å fremme sitt krav om sharia innført på alle nivå i Pakistan, som blant annet endte med at en av lederen prøvde å stikke fra myndighetene ved å ikle seg burka.

(Jeg kjørte forbi denne moskeen i mars i fjor, og mitt følge i bilen ba meg om ikke å ta foto av moskeen, som er et arnested for ekstremister den dag i dag.)

Her foto fra opprøret i 2007

Malala befinner seg fortsatt på sykehus i Storbritannia. Det er vanskelig å se for seg at hun og familien kan returnere til Pakistan. Men med folk som advokat og shariaforkjemper Choudary her i Vesten, er det sannelig ikke lett å se hvor ei jente som Malala kan leve i frihet lenger.

Shariah4Pakistan to issue fatwa against Malala Yousafzai