Terrorisme og ekstremisme

Professor renvasker Islam Net

Gi penger til Islam Net, så knytter de seg sterkere til samfunnet vårt. Flertallet i Islam Net ønsker nemlig en mer åpen holdning. Islam Net er ikke en ekstremistisk gruppe. – Dette er langt fra mine ord. De tilhører en forsker som mener hun har et kvalifisert innblikk i Islam Net som tilsier at jeg har feberfantasier, eller at hun ikke ser totalitære krefter på flat mark.

Jeg hare aldri sette navnet før: Ulrika Mårtensson, professor i religionsvitenskap ved NTNU. Hun forteller at hun har ”observert arrangement i regi av Islam Net, og hun mener  organisasjonen har fått et ufortjent dårlig rykte”.

Vel, jeg ble sablet ned av Islam Nets medlemmer på Høyskolen i Oslo i fjor. Jeg sa: ”det er mange måter å praktisere islam på.” Uttalelsen ble møtt med unison fordømmelse.  Det er kun en islam i Islam Nets verden: salafisme.

Noe har gått meg huse forbi? For dette sier forskeren:

Ifølge professoren foregår det en debatt internt i organisasjonen om synet på demokrati og det norske samfunnet, der flertallet ønsker en mer åpen holdning.

– Det er viktig å støtte den majoriteten, slik at de får oppbakking i sin argumentasjon mot de som har mer radikale standpunkt og som vil holde seg på avstand fra ikke-muslimer, sier hun.

Mårtensson har tidligere observert arrangementer i regi av Islam Net, og hun mener organisasjonen har fått et ufortjent dårlig rykte.

– Man kan ikke kalle Islam Net for ekstremistisk. Vi kan vel kalle dem for verdikonservative. Men det er ikke det samme om ekstremister, sier hun.

Da betyr dette at henrettelser og avkapping av lemmer som straff, er verdikonservativt. (Hva sier partiet Høyre til dette?)

Da undrer jeg: hva kan defineres som ekstremistisk?

Denne forskeren står altså på lønningslista til en av de mest fremtredende utdannelsesinstitusjonene i Norge. Det er vel bare å notere seg at akademia fortsetter i dette verdisporet: fullstendig avsporet.