ARS og Mohyeldeen Mohammad

Mohyeldeern Mohammad deltok ikke i demonstrasjonen mot ytringsfriheten utenfor den amerikanske ambassaden 21.september, arrangert av vennene sine i Proftenes ummah. Mistanken vår gikk da til at han hadde vervet seg til en islamistisk opprørsgruppe i Syria. Mistanken bekreftes i dag. Samtidig er det kjent at denne helgen skulle Antirasistisk senter delta i det som fremstår som en minnemarkering etter at en annen norsk jihadist nylig ble drept i Syria.

Det er den svenske bloggeren Per Gudmundson som avdekker at Mohammad har sluttet seg til de islamistiske opprørerne i Syria. Mohammad er ikke alene som norsk statsborger blant jihadistene i Syria. Nylig ble det meldt at en ung mann, Mohamed, ble drept under kamper, hvilket er bekreftet av familien. Og her er hva den norske konvertitten tilknyttet Universitetet i Oslo,  Karima Solberg, sa på Facebook da dette ble kjent. Foranledningen er et møte i Oslo i helgen, arrangert av Ung Muslim i Rabitamoskeen, etter det nevnte dødsfallet, der leder av Antirasistisk senter (sic!) skulle delta:

Salam dette synes jeg er et veldig viktig initiativ, jeg er sikker på at det er mange unge som trenger å snakke mer ut om dette. Ellers er jeg stolt over Mohamed og håper at Allah gir lindring til de etterlatte og fyller deres hjem med fred og rahmah.

Hva ARS har å gjøre på et slikt møte, er meg komplett uforståelig. Her er hva en annen skriver på Facebook etter helgens møte:

Salaam og takk til alle som møtte opp i går. Det var en verdig markering. Og måtte Allah alltid velsigne familien Selaihi. Måten de har håndtert denne denne tunge hendelsen, er ikke annet enn beundringsverdig.

Og her er invitasjonen fra Facebookgruppa:

Vi er alle rystet over nyheten om Mohameds dødsfall i Syria. Mohamed har ofret sitt liv i kampen for rettferdighet og frihet for det syriske folk, og vi ber Allah (SWT) om å velsigne ham med det høyeste paradis. Amiin!

Samtidig er dette et stort tap for familien og alle som kjente Mohamed, og det er naturlig at følelsene oppleves som et eneste kaos. Derfor ønsker vi å invitere våre medlemmer og andre til en åpen samtale om det som har skjedd. Jeg vet at nyheten har gjort sterkt inntrykk på mange, også blant dem som ikke kjente Mohamed personlig, og en anbefalt måte å bearbeide sorg på er å snakke åpent om det.

Vi håper derfor flest mulig tar seg tid til dette i morgen.

Det hele avrundes med islamsk velsignelse.

Har ARS ved lederen Kari Helene Partapuoli, som meldte på Facebookgruppen at hun skulle delta, et behov for å forklare seg?

Her er VGs omtale av Mohyeldeen Mohammads siste ”trekk”.