Terrorisme og ekstremisme

Åpne grove trusler

Med drapene av jøder i Toulouse tidligere i år som bakteppe, samt skuddene mot den jødiske synagogen få år tilbake, er de åpne truslene om å skyte mot Oslo-synagogen svært alvorlige. Profetens Ummah sin leder sier han allerede har en AK47 under senga. Om jødene sier Ubaydullah Hussain:” De er ekte svin og må bekjempes. Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen!”

Hussain fremmer både den ene og andre trusselen på Facebook-gruppa til Profetens ummah. Her er et par smakebiter:

Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47. Disse svinene tilhører en okkupasjonsmakt, Israel, i tillegg har de okkupert vår moske, Al-Aqsa.

Ya Allah, få de skitne jødene ut av vår moske og gi oss alle mulighet til å be salah i masjid Al-Aqsa før vår død. Amiin!!! De er mordere av våres profeter!!! Hvem er det som dreper profeter???

Hvor er vår medfølelse for UMMAH???!!! Ord er ikke verdt uten handlinger!!! Vi ALLE må virkelig våkne opp!!!

AK 47 den er allerede under senga!

De er ekte svin og må bekjempes. Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen!

Hussain er tydeligvis klar over at truslene kan føre til arrestasjon. Han har allerede klar en bag med personlige ting som bøker og klær som skal leveres til advokaten sin, Jon Christian Elden, sier han:

Den bagen som skal leveres til Elden er allerede klar. Det er uansett ikke det viktigste. DET VIKTIGSTE ER AT HVIS EN BLIR SATT INN ELLER GIR SITT LIV FOR ISLAM, SÅ MÅ TUSEN ANDRE FØRE ORD OG HANDLINGER VIDERE MOT DE IKKE-TROENDE!

Jødene knyttet til synagogen i Oslo føler naturlig nok frykt. I lenken som følger kan man se samme Hussain fremme trusler i NRK kveldsnytt i går kveld  Ledende jøder har siste tiden sagt at de opplever at de ikke har tilstrekkelig politibeskyttelse, som er foranledningen for Hussains uttalelser. Politiet har åpnet straffesak, og PST er også på saken.

– Det er en åpen kommentar, og det får være opp til hver enkelt å spekulere i hva som menes med den kommentaren. Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte at det er en trussel, sier Ubaydullah Hussain til NRK.

– Kan du forstå at det oppfattes som en trussel?

– Det er en måte å reagere på når jødene går ut og sier de føler seg truet av muslimer eller andre grupperinger, for jeg kan ikke se at jødene skal ta på seg offerrollen. De er en del av en okkupasjonsmakt.

(…).

Oslo politidistrikt opplyser til NRK i kveld at de har oppretta straffesak, og at de vil starte etterforsking.

PST er også varslet, og vil vurdere situasjonen fortløpende.

I Facebook-meldingen kommer Hussain med en rekke verbale angrep mot jøder.

Han utelukker heller ikke et nytt angrep på synagogen i Oslo.

– De er en del av en okkupasjonsmakt, Israel. Så lenge en gruppering, religion eller folkeslag er i fysisk krig med islam, så er de våre fiender. Enhver gruppe eller et land som er i krig mot en annen part må forvente et svar tilbake, sier Hussain til NRK.

– En tydelig trussel

– Det er skremmende. Det er ubehagelig. Når det er et miljø som klart og tydelig sier at de vil oss vondt, så blir vi engstelige, sier forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund.

I 2006 ble det løsnet skudd mot synagogen på St. Hanshaugen. I dag føler de seg truet igjen.

– Det var en tydelig trussel. De vil jøder vondt, så det er opplagt en trussel, sier Krohn.