Islam

Ap og Frp reagerer på Thorkildsen

”Det skal veie veldig tungt før jeg synes det er greit å gi pengestøtte til en organisasjon som jeg oppfatter som ekstrem, sier stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap).” Haugli vil ta opp pengestøtten til Islam Net med integreringsminister Inga Marte Thorkildsen, mens Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen varsler at han vil utfordre Thorkildsen i Stortingets spørretime. Fahad Qureshi, leder av Islam Net, leverer noen salver mot Frp man knapt har sett maken til.

Fahad Qureshi tåler ikke at hans verdensbilde, der sharia, amutasjoner og henrettelser er hverdagskost, defineres som ekstremt av Frp. Derfor denne salven:

– Med tanke på at den kristenistiske terroristen Breivik er fostret på Frps islamofobe politikk, anser jeg ikke det ekstremistiske partiet Frp sin uttalelse om at vi er «ekstreme» som seriøs. Deres politikk bygger tross alt på å skape et fiendebilde av islam i Vesten, sier Qureshi.

Fiendebilde av islam, vel Qureshi, det er vel knapt noen her i Norge, med unntak av Profetens Ummah, som klarere skaper angst for fremtiden enn du og dine like.

Ørsal Johansen skal nærmest ha gått i bakken over Qureshis uttalese:

– Hva sa du at han sa? nærmest roper Johansen inn i røret da NRK ringer for et tilsvar mandag kveld.

– Dette er noe av det verste jeg har hørt. Og dette kommer fra en som leder en islamistisk organisasjon som ønsker sharia i Norge, sier Johansen.

Frp-politikeren viser til at Breivik forlot partiets ungdomsorganisasjon fordi han mente de ikke gikk langt nok, og avviser på det sterkeste at Frp sprer holdninger som fører til hat eller vold.

Både Ap-politiker Haugli og Ørsal Johansen vil at SV-statsråd Inga Marte Thorkildsen tar en ny vurdering av om organisasjonen fortjener penger.

– De er kanskje mot tvangsekteskap, men de er for kvinneundertrykking, hevder Johansen.

 (…)

– Hvis alt man ellers gjør bidrar til å støtte opp under et system der sosial kontroll og religiøse tekster går foran den enkeltes valgmuligheter, så stiller jeg spørsmål ved hvor effektive de er i kampen mot tvangsekteskap, sier Haugli.

Ap-representanten reagerer blant annet på at Islam Net på sine nettsider har oversatt en islamsk lovsavsigelse som advarer menn mot å snakke direkte med kvinnen de ønsker å gifte seg med.

Alle som har fulgt noe med i timen, forstår åpenbart at ekteskapsinngåelse etter den fulle frie vilje er ikke-eksisterende i Islam Nets ideologiske verden. Det vil si at Fahad Qureshi sikkert kunne tenke seg følgende scenario, som jeg har hørt at Mohyeldeen Mohammad prøvde seg på: å søke make via nettet, der kvinnen er bak en burka (Mohammad skal ha angret seg da kvinnen i den arabiske verden, avdekket ansiktet sitt…). Disse personene er ideologisk hjernevasket. De avskyr vennskapelig omgang mellom kjønnene, som er forutsetning for frie ekteskapsvalg blant fire mennesker. Så selvsagt ville eksempelvis aldri Qureshi tillate at søsteren giftet seg ut av religionen.

Når Qureshi blir spurt om dette sjangler han. Han kan ikke svare, for han kan ikke nok om islam.

Samtidig forstår han at muslimske foreldre råder barna sine til å gifte seg med en praktiserende muslim.

– Men hva om barnet ikke ønsker å følge det rådet?

– Du lever i et fritt samfunn, du kan gjøre hva du vil her i Norge.

– Hvis det kom en muslimsk kvinne til deg som sa hun ville gifte seg med en ikke-muslimsk mann mot sin families vilje, hva ville du ha rådet henne til?

– Jeg ville rådet personen til å snakke med noen lærde om det.

– Det er jo Islam Net som har søkt og fått midler til en temadag mot tvangsekteskap, hva ville ditt råd vært?

– Mitt råd er at hun må forhøre seg med lærde.

– Hvorfor er det ditt råd?

– Fordi jeg ikke er kompetent til å svare på alle spørsmål om islam, svarer Qureshi.

Islam Net har selv forklart i detalj hvordan ”frieri” kan skje. Kvinnen med anstand, skal ikke snakke i en myk tone. Og videre dette:

Det er ikke tillatt for en mann å snakke med en ikke-mahram kvinne, innenfor viktigte retningslinjer og forutsetninger, hvor hensikten er å forhindre fitnah og synd. Disse forutsetningene er:

  1. At det ikke er mulig å snakke med henne gjennom en av hennes mahramer eller gjennom en kvinne som er hans mahram.
  2. Det må gjøres uten å være alene med henne (khulqwah).
  3. Det må ikke gå utover tillatte emner.
  4. Det må ikke være noen fitnah (fristelse). Hvis ens begjær blir satt i sving av å snakke med henne eller om han begynner å nyte det, da er det haram.
  5. Kvinnen må ikke snakke med en myk tone.
  6. Kvinnen må bruke full hijab, og være anstendig, ellers må han snakke med henne fra bak en dør. Det er bedre hvis de snakker på telefonen, og enda bedre om de kommuniserer via for eksempel brev eller e-post.

Når jeg skrev av denne skjermdumpen fra islamnet.no fikk jeg faktisk medfølelse med Qureshi og co. Det må være fryktelig å skulle kontrollere følelsene sine 24 timer i døgnet. Slikt blir det gjerne løgn, dobbeltmoral og hykleri av.