Ytringsfrihet

_ Liker ikke ordet islamofobi

Salam Rushdie lanserer selvbiografien sin i land etter land, og i Berlin i går ga han klar beskjed til dem som er villig til å fire på ytringsfriheten.

Hege Storhaug, HRS

”Ytringsfriheten er en grunnleggende verdi og kan på ingen måter sammenliknes med fysisk vold mot andre. Paven blir latterliggjort hver dag, men man ser ikke katolikker organisere terroristangrep verden rundt. Jeg liker ikke ordet islamofobi. Vi må skille mellom å angripe ideer og angripe folk. Responsen på ord må alltid være flere ord. Folk bruker fornærmelse som en unnskyldning for hevn. Men det er ingen iboende rettighet ikke å bli fornærmet, det er absurd,” sa Rushdie

Selvbiografien Joseph Anton, Rushdies pseudonym da han levde på flukt etter dødsfatwaen til Khomeini, anmeldes på rights.no neste uke.