Ytringsfrihet

Tyske myndigheter alarmert

I morgen vil det tyske satiremagasinet Titanic publisere en karikatur av Muhammed. Forsiden skal illustrer en turbankledd Muhammed med sverd, som enten truer eller forsvarer tidligere forbundspresidenten Christian Wullfs kone, Bettina Wullf. Tolkningen overlater magasinet til leseren, sier redaktøren.

Hege Storhaug, HRS

Tyske myndigheter har tidligere anslått at landet huser i overkant av 1000 voldelige islamister, og er således ikke uten grunn bekymret for oktoberutgivelsen av magasinet Titanic, som er på gaten i morgen, ifølge Die Welt. Forsiden blir antakelig slik:

Utenriksminister Guido Westerwelle kritiserer utgivelsen, og sier at „ytringsfrihet ikke er friheten til å fornærme andre trosretninger“.

Selv sier redaktøren at ideen bak produksjonen er å tematisere det ”grenseløse“ og ”grådige“ behovet for medieoppmerksomhet til Bettina Wulff. Magasinet vil således advare om at man kan regne med en ny Muhammed-film, som Wulff står bak, er ideen.