Ytringsfrihet

Sant, usant?

Moskéledelsen ved World Islamic Mission sier at den ytterliggående islamisten Ubaydullah Hussain, som er sentral under varslet demonstrasjon i dag, ikke er medlem hos dem. Selv sier han at han nylig ikke bare deltok i bønn i moskeen, han holdt også eid-bønn i moskeen. Hvem skal man tro på?

Hege Storhaug, HRS

Etter at Ubaydullah Hussain holdt en tale om hvordan muslimer må stå opp mot de vantro, advarte World Islamic Mission (WIM) mot han og hans holdninger. WIM gikk ut på egen hjemmeside og tok avstand fra han, melder VG Han var ikke lenger medlem av WIM, het det.

I den omtalte talen sa Hussain blant annet dette:

«Vi lever i et land som strider sterkt mot islam. Vi lever i et land hvor homofile og lesbiske kan gifte seg. De får til og med adoptere barn i dag.»I talen tok han til orde for at nordmenn bør betale skatt til muslimer. Han stilte også spørsmål ved om norske muslimer bør forholde seg til norsk lov.«Er deres lover bedre enn Allahs lover?»Hussain tok også avstand fra at muslimer går med norske flagg i 17. mai-toget.

At det skulle være konflikt mellom han og WIM, avviser Hussain. – Jeg og WIM har ingen konflikt. Vi hadde faglige diskusjoner som er mellom meg og WIM.Selv sier Hussain at han flere ganger har blitt ønsket velkommen i moskeen i etterkant av talen. Under høytidsfeiringen Eid, som følger avslutningen av muslimenes fastemåned Ramadan, skal han blant annet ha lest eid-bønn i moskeen.

Hvem som snakker sant, vet foreløpig kun de involverte.