Politikk

Nei til Wilders, ja til Hizb

Den nederlandske politikeren Geert Wilders, Frihetspartiet, har planlagt en politisk turné i Australia neste måned. Hans medarbeidere har fått visum, men ikke Wilders, som står på myndighetenes ideologiske bekymringsliste. Den britiske islamistiske aktivisten Taji Mustafa I Hizb ut-Tahrir fikk derimot visum til samme land for å delta på en konferanse.

Hege Storhaug, HRS

De voldsomme opptøyene i Sydney i kjølvannet av filmen ”Innocence of Muslims” der et av kravene var halshugging av dem som står bak filmen, har skapt uro og frykt blant australske myndigheter. Dette anses å være årsaken til at Wilders (foreløpig) ikke har fått visum til landet, der han i neste måned hadde planer om å spre sitt budskap om islams problemer med demokrati og frihet.

Hixb ut-Tahrir, som arbeider for en verden underlagt kalifatet og som er forbudt i en rekke land, er derimot velkommen til Australia. Dette visstnok fordi denne britiske Taji Mustafa ikke er straffedømt og fordi Hizb ut-Tahrir ikke er forbudt etter terrorloven i Australia. Her fra Mustafa på konferansen.

Jeg kjenner ikke til at Wilders er straffedømt eller at han eller Frihetspartiet er forbudt etter terrorlover, verken i Nederland eller Australia.

Det er altså igjen frykten for voldelige islamistene som vinner frem.