Forskjellsbehandling og diskriminering

Kroken på døra for Tintin

Den høyt skattede tegneseriefiguren Tintin, ble utvist fra Kulturhuset i Stockholm. Dette skjedde etter at den kunstneriske ledelsen definerte Tintin som rasistisk. Personalet har fått instruks om å lete etter annet material i biblioteket som kan defineres som rasistisk eller homofobisk.

Hege Storhaug, HRS

Tintin er skapt av belgiske Georges Remi under hans kjente pseudonym Hergé, og tegneserien har solgt over 200 millioner album. Tintin er fortsatt en av de mest populære tegneseriene fra 1990-tallets Europa. Dagens Nyheter meldte i dag tidlig at det er over og ut med Tintin i biblioteket til Kulturhuset i Stockholm. Tintin er rasistisk og afrofobisk, heter det fra Kulturhusets ledelse.

Noen timer senere kom kontrabeskjeden. Tintin fredes – enn så lenge. Jakten på rasistiske barnebøker og tegneserier skal imidlertid fortsette, sier ledelsen ved Kulturhuset.

Slik går dagene – i Sverige.