Islam

Blasfemisk imam?

En imam er pågrepet, mistenkt for å ha plantet brente sider av koranen i en handlepose til en kristen jente som skal være psykisk utviklingshemmet. Motivet skal være å bli kvitt kristne beboere i Islamabad. Jenta ble arrestert etter anklager om blasfemi. Det er kanskje heller imamen som er blasfemikeren i denne saken og slik risikerer dødsstraff?

Hege Storhaug, HRS

I forrige måned ble ei jente, som skal være 11 år, arrestert i Islamabad anklaget for å ha brent sider av koranen. Blasfemi kan som kjent medføre dødsstraff i Pakistan. At jenta også skal ha en psykisk utviklingshemning, har fått medier verden over til å rapportere om hendelsen, som nå har tatt en helt ny vending. Ifølge pakistansk politi har et medlem av moskeen der imamen jobber, fortalt at imamen selv har innrømmet at det er han som plantet de brente koransidene i jentas handlepose. En metode han visstnok bruker for å bli kvitt kristne i nærområdet sitt, en langt fra ukjent metode i Pakistan.

Et annet vitne forteller politiet at han så imamen fabrikkere ”bevisene” mot jenta. Imamen er nå arrestert, siktet for blasfemi. Dette tegner således til å bli en interessant fortsettelse.

Politiet av Pakistan har pågrepet en imam som er anklaget for å ha plantet brente sider av koranen på en kristen jente som er fengslet for blasfemi.

Imamen Khalid Chishti møtte i retten i Islamabad søndag, anklaget for å ha plantet de brente sidene av koranen i en handlepose som tilhørte en 11 år gammel kristen jente.Det fortalte politietterforsker Munir Jaffery til nyhetsbyrået AP søndag.(…)