Terrorisme og ekstremisme

Arrestert for terrorfinansiering

Åtte personer på Sjælland er arrestert av Københavnpolitiet for å ha samlet inn penger til støtte for kurdiske PKK. Det skal dreie seg om et beløp i størrelsesorden 27 – 140 millioner kroner. De arresterte er i alderen 27 – 71 år, og politiet utelukker ikke flere arrestasjoner, både i inn- og utland.

Hege Storhaug, HRS

Det er Berlingske som melder om arrestasjonene

Otte personer er efter et samarbejde mellem flere politikredse og Rigspolitiet blevet anholdt i en sag om økonomisk støtte til terror. De vil i løbet af tirsdagen blive sigtet for terrorfinansiering, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der rejses sigtelser for henholdsvis indsamling og formidling af penge til fordel for den kurdiske organisation PKK, der betegnes som en terrororganisation. Beløbsstørrelsen ligger på mellem 27 millioner kroner og 140 millioner kroner. Beløbet varierer alt efter, hvad politiet ud fra den hidtidige efterforskning mener at kunne dokumentere om, hvor længe den enkelte har deltaget i organisationens indsamling og formidling af penge.

Der er således tirsdag gennemført en anholdelsesaktion, hvor der forskellige steder på Sjælland er anholdt de otte personer, som er i alderen fra 27 til 71 år. Politiet kan ikke udelukke, at der vil ske flere anholdelser i ind- og udland i forbindelse med sagen.

– Sagen er blandt andet indledt på baggrund af de oplysninger, som politiet skaffede sig under efterforskningen af sagen mod ROJ TV. Der var i denne sag indikationer på, at der gennem flere år var indsamlet penge i Danmark til fordel for PKK. Meget tydede ligeledes på, at der via PKK-relaterede personer i Danmark var formidlet penge videre til PKK og ROJ TV, fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør onsdag formiddag. Politiet vil begære lukkede døre ved retsmødet.