Integrering og integreringspolitikk

Slaget i Odense (2)

Opptøyene i Odense og angrepet på sykehuset er langt mer alvorligere enn hva som kom frem i tidligere artikkel i dag, under tittelen ”Stormet akuttmottaket”. Politibiler ble smadret, det samme gjelder en ambulansebil, og venteværelset på sykehuset i byen ble også smadret. Samtidig anklages en kino i København for rasisme ettersom besøkende er advart mot en del ekstra støy i salen under eid-feiringen. Og Regjeringen, ledet av Socialdemokratene, øker innvandringen, tross alle åpenbare integreringsproblemer.

Skudopgør mellem indvandrere spredte frygt i Odense i nat

Af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, Den korte avis

Eid-festen, der afslutter Ramadanen, var i aftes baggrund for voldsomme sammenstød mellem to grupper. Opgøret kørte i løbet af natten videre i Odenses centrum og førte blandt andet til, at flere politibiler blev smadret og et modtagelsesrum på Odense Universitetshospital raseret.

De to grupper stødte på hinanden under festen, og det eksploderede i vold. Der blev skudt med skarpt, og en 26-årig mand blev ramt i benet. Samtidig blev han stukket med kniv.

Da han sammen med en kammerat flygtede i bil, blev en uskyldig mand kørt ned. Han er dog ikke kommet alvorligt til skade.

Politibil og ambulance ødelagt

Kampen mellem de to bander bevægede sig ind mod byens centrum, hvor de jagtede hinanden. Ved Flakhaven stoppede en patruljevogn en bil med fire mænd. De fire kørte derefter ind i politibilen og stak af.

Mindst denne ene politibil og en ambulance blev ødelagt under de voldsomme sammenstød. Politiet var til sidst nødt til at indkalde ekstra mandskab.

Særlig slem var situationen for de ansatte på Odense Universitetshospital. Den unge mand med skudsår blev kørt il hospitalet af en politibil. Han var i kritisk tilstand og på operationsbordet det meste af natten.

Hospitalspersonale måtte gemme sig

På et tidspunkt troppede en rasende flok på 60 til 70 af mandens modstandere op på hospitalet for at få fat på ham. Bevæbnede med køller og andre slagvåben trængte de til sidst ind på hospitalet. Her smadrede de modtagelsesrummet, mens det opskræmte personale måtte gemme sig.

Her rev de billederne ned fra væggene, smadrede vaser og sprættede møblerne op. På et tidspunkt var det så alvorligt, at politiet måtte trække pistolerne.

Udenfor smadrede de en ambulance og derefter gik de løs på en politibil, der fik dækkene skåret op og knust ruderne med køller.

Her til morgen var der fortsat politibevogtning ved alle indgange til hospitalet. Politiet er i alarmberedskab, og teknikerne er i gang med at undersøge ”slagmarken” i Vollsmose, blandt andet for projektiler.

Palads-biografens erfaringer

Det dramatiske opgør under Eid-festen kommer umiddelbart efter, at Palads-biografen i København blev beskyldt for racisme, fordi man varskoede biografgængerne om, at der kunne være larm i biografen i forbindelse med festen.

Denne advarsel bundede i biografens tidligere erfaringer med blandt andet en biografsal, der blev raseret.

Opgøret i Odense understreger, at Palads ikke er ene om oplevelser med grupper, der bruger Eid-festen til at få afløb for voldelige tendenser.

Det er synd for de fredelige mennesker, der fester. Det er særdeles ubehageligt for dem, der helt uforvarende bliver ramt af volden – i dette tilfælde ikke mindst hospitalets personale. Og det er utåleligt for det danske samfund, at den slags finder sted.

Særlig utåleligt bliver det, når folk, som peger på, at der er et reelt problem, får slynget beskyldninger for racisme i hovedet fra politisk korrekte kredse.

Sammenhæng med dårlig integration

Vi taler om en vold, der i mange tilfælde hænger sammen med dårlig eller helt manglende integration. En vold, som politikere indirekte bidrager til, når de fører en udlændingepolitik, som øger indvandringen af vanskeligt integrerbare personer.

Regeringen har lempet på reglerne for både familiesammenføring og asylansøgere.

Måske volden i Vollsmose og Palads-biografens erfaringer vil give anledning til en vis eftertænksomhed hos Socialdemokraterne, der holder sommergruppemøde i dag og i morgen.