Vold og overgrep

Nytt æresdrap?

En kvinne i 40-årene ble knivstukket til døde av fraseparert ektemann på Kalbakken i Groruddalen i går, som er siktet for forsettelig drap. Sønnen på 7 år unnslapp med skader. Gjerningsmannen var ilagt besøksforbud grunnet vold, mens kvinnen ikke hadde voldsalarm.

Hege Storhaug, HRS

Motivet er foreløpig ikke kjent, men ut fra de sparsomme opplysningene minner dette om et æresrelatert drap. Ifølge Dagbladet er det fraseparerte paret norske statsborgere med annen etnisk bakgrunn.

Få minutter før hun ble angrepet av mannen utenfor blokkleiligheten på Kalbakken, ringte den drepte kvinnen selv politiet for å be om beskyttelse fra eksmannen. – Hun ringer politiet, og sier at hun er redd og trenger hjelp. Politiet tar det alvorlig og rykker ut, sier politiinspektør Grethe Lien Metlid til Dagbladet.I mellomtiden hadde imidlertid mannen gått løs på kvinnen og hennes sønn, og påført henne dødelige skader.Det gikk ifølge politiet sju minutter fra de snakket med kvinnen til de hadde kontroll på gjerningsmannen. Metlid presiserer at det er tidlig i etterforskningen og at alle lydlogger og detaljer nå skal gjennomgås.

(…)Den drapssiktede mannen skal avhøres i morgen. Han har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.– Han er registrert med en voldsepisode mot kvinnen, og ilagt besøksforbud, sier politiinspektør Grethe Lien Metlid ved Oslo politidistrikt.Kvinnen hadde ikke voldsalarm.- En viktig del av etterforskningen blir nå å gå gjennom historikken mellom disse, sier Metlid.Både mannen og drapsofferet er norske statsborgere av annen etnisk bakgrunn.