Islam

Moskva får stormoské

Stormoskeer popper opp i Europas storbyer, nå også i Russland, der en moské som kan romme 60 000 personer er under planlegging. Det anslås at to millioner muslimer er bosatt i Russlands hovedstad, et antall som ikke minst manifesterer seg på fredagene når tusener okkuperer gater i bønnetiden. Moskeen som skal reises i Moskva blir den hittil største i Russland.

Hege Storhaug, HRS

Russiske myndigheter skal være positive til planen om en stormoské, det samme gjelder den ortodokse kirkens ledelse. Ett argument er at en stormoské vil kunne rydde opp i trafikkaoset som skapes på fredagene når muslimske menn samler seg i gatene og ber.

Det sies ingenting om hvem som skal finansiere den gigantiske moskeen eller hvilken trosretning innen islam som skal følges. Uansett blir det nok sharia som vil står i sentrum i en eller annen avskygning, slik det er i andre sunni- og shiamoskeer.

Russia’s biggest mosque to be built in Moscow