Flerkoneri og proforma ekteskap

Danmarks Unge Venstre ja til flerkoneri

Som i Norge tar nå ungdomspartiet til Venstre i Danmark til orde for å tillate flerkoneri. Man er da tolerant?

Hege Storhaug, HRS
For ikke alt for lenge siden kom utspillet til Unge Venstre i Norge: for å fremme fri kjærlighet så vil partiet tillate flerkoneri ”Dette handler om menneskers rett til å leve det livet de vil, og selv bestemme hvem de vil elske,” sa daværende kvinnelige leder av Unge Venstre.
Ja, evner man å elske mer enn en person, vær så god, det er fritt frem i henhold til loven, men at staten skal legitimere flerkoneri eller flermanneri, er en annen skål.
Danmarks svar på Unge Venstre er Radikal Ungdom (RU). Også der i gården står toleransen (visstnok), frisinnet (visstnok) og liberalismen i førersetet. Dette sier den kvinnelige lederen av RU til Kristeligt Dagblad:
“Radikal Ungdom går ind for at tillade bigami. Mennesker skal have lov til at indgå i de familieformer, de ønsker. Om det så er ægteskab mellem mand og kvinde, to mænd eller måske en kvinde og to mænd. Mangfoldige familiemønstre er ønskværdige,” siger hun.
Det kommer frem av artikkelen at RU er fortvilet over at menn som innvandrer til Danmark må vrake koner, altså de får du ta med seg en kone. Altså mener RU at en sjeik fra Saudi-Arabia skal kunne ta med seg et dusin koner?
RU fikk oppmerksomhet rundt utspillet. Det var vel også alt de oppnådde?