Terrorisme og ekstremisme

Begravelser, bryllup og ARS

En dag begravelse, neste dag bryllup. Slik beskriver en norsktalende jihadist tilstanden i terrorleir i Pakistan. PST ser ut til å ha nok å henge fingrene i. Det samme kan man si at Antirasistisk senter har, ikke minst eksperten på høyreekstremisme, Shoiab Sultan, som i sin tid som generalsekretær i Islamsk Råd ikke klarte å ta avstand fra verken dødsstraff for homofile eller Yusuf al-Qaradawis drøm om å fullføre Holocaust.

Hege Storhaug, HRS

I forrige uke sendte det som skal være en islamistisk gruppe e-post til en rekke politikere og medier med krav om å få overta Grønland og innføre sharia (Hvordan bydelen skal finansieres, sies det ingenting om…)I dag kommer det frem gjennom en film på nettet at en norsktalende mann er/har vært i jihad i Pakistan.

I filmen (ca 32 minutter) forteller mannen på norsk om livet i jihad i Pakistan.

«Att leve i Jihad, leve i Hijra og Ribat-land, det är ett spennende liv med store variasjoner. Opp- og nedtider, lykkede dager og triste dager. Dager med success og dager med tester. Og allt livet här kan komma veldig fort. Veldig plutselig. I Jihad-livet kan du icke en gang planlegge dine neste tre dager, og noen gang icke din neste time en gang.

Bare för att fortelle dere noen historie for eksempel: Det var en gang noen brödre, Mujaheed-brödre, som var på vej till slagmarken, och på vejen mötte de noen Ansar-brödre som var så glad för att möte dem att noen av dem gifte bort sine dötrer til to av disse Mujaheed-brödre. Og så har det vart tillfeller hvor noen brödre hade planlagt om att gifte seg, men da det er noen få dager för selve bryllupet, så har de blitt drept och ble martyrer. Sån är livet här. Idag begraver vi martyrer, og neste dag feirer vi bryllup.

Bare för att gi dere noen tall, for eksempel i 2010 i bare vår Jammah, hade vi 20 bryllup og fick 29 barn. Og som sagt hade vi to store feiringer, Eid al fitr og Eid al adha.I motsetning til vor fiende begagnar vi vore martyrer, feirer i disse dagene, og är veldig glad, og besöker familiene til martyrene og gratulerer dem.»

Filmserien som Abu Bilal från Norge framträder i är egentligen tyskspråkig och heter «Frohe Botschaft aus Pakistan». Bakom ligger IMU:s egna Jundullah studios, och tidigare delar har publicerats på IMU:s webbplats furqon.com.I skrivande stund finns delen med Abu Bilal dock ännu inte där, utan är enklast tillgänglig via Internet archive.Men hur kan det då komma sig att en norrman sitter i Pakistan och gör reklam för livet vid islams blodiga front? Uppenbarligen har Norge gått in i en ny era den senaste tiden. Det lilla landet får allt oftare rubriker om internationella jihadister. Under sommaren har man kunnat läsa om en norsk (miljöpartistisk!) konvertit som ska ha anslutit sig till al-Qaida i Jemen och om Norges nya jihadistnätverk Ansar al-Sunna. Filmen med Abu Bilal förstärker de intrycken.

Da kommer vel Antirasistisk senter straks på banen for å fortelle oss om den akutte trusselen fra ekstremister på høyresiden, og opptrer som rådgivende ekspertorgan for PST? Det er kanskje på sin plass å nevne at senterets ekspert på høyreekstremisme, Shoiab Sultan, ansatt etter 22.juli i fjor med penger fra daværende statsråd Audun Lysbakken, var generalsekretær i Islamsk Råd i perioden 2007 – 2010, da rådet ikke klarte å ta avstand fra dødsstraff for homofile i Iran, og så seg nødt til å henvende seg til Det europeiske rådet for fatwa og forskning, ledet av Yusuf al-Qaradawi (han som altså vil fullføre Holocaust, med mye mer) og be om ideologisk veiledning. Som Aftenposten skrev i fjor: I likhet med mange andre muslimske organisasjoner i Europa, anser Islamsk Råd i Norge Qaradawi for å være en stor religiøs autoritet.

Tradisjonell tolkning av islamsk lov foreskriver at homofile skal drepes, noe for øvrig også Qaradawi har tatt til orde for tidligere. Islamsk Råd i Norge brakte for en tid tilbake dette spørsmålet inn for Det europeiske fatwaråd som Qaradawi leder.

Generalsekretær i Islamsk Råd i Norge, Shoaib Sultan, opplyser til Aftenposten at saken fortsatt ligger på fatwarådets bord og at man ikke vet når den blir avgjort.

Sultan sier til Aftenposten at Islamsk Råd i Norge har fått henvendelser fra medlemmer om Qaradawis uttalelser, men at han ikke kan kommentere dem. Han henviser til leder for Islamsk Råd, Senaid Kobilica, som på sin side henviser til Basim Ghozlan i det islamske forbundet.