Vold og overgrep

11-åring lemlestet og drept

I forrige uke ble ei 11 år gammel kristen jente i Pakistan, som skal ha Downs syndrom, anklaget for blasfemi og fengslet. I samme uke ble forsvinningen av en 11 år gammel kristen gutt oppklart. Han ble funnet torturert og drept. 14.august feiret norskpakistanere Pakistans nasjonaldag. Hva feirer de egentlig?

Hege Storhaug, HRS

Samuel Yaqoob ble bare 11 år gammel. Den fattige kristne gutten bodde byen Faisalabad i Punjab og ble meldt savnet 20.august da han ikke kom hjem etter en tur til det lokale markedet. Onsdag i forrige uke fant man liket: lepper, nese og magen var skåret av og liket var så forbrent at han knapt kunne identifiseres, skriver Indian Express. Politiet mistenker at anklager om blasfemi kan være årsaken til drapet.Samme dag som Samuel forsvant, kom nyheten om at ei 11 år gammel kristen jente ble arrestert etter anklager om at hun hadde brent sider av koranen. I forrige måned ble det kjent at en mobb stormet en politistasjon i en landsby i Punjab og hentet ut en psykisk ustabil mann som var anklaget for det samme som den kristne jenta. Han ble slått til døde av mobben.

For to år siden ble barnemoren Asia Bibbi, også Pakistan, dømt til døden for blasfemi. Saken vakte internasjonal oppsikt og også debatt i Pakistan. Dette førte igjen til at to ministre, Salmaan Taseer og landets minoritetsminister, den kristne Shahbaz Bhatti, ble drept i fjor, begge fordi de talte for humanisme og mot blasfemilovverket.

14.august vaiet pakistanske flagg i Oslo da norskpakistanere feiret landets nasjonaldag. Hva er det å feire? Verdimessig er Pakistans en totalt degenerert stat som aldri skulle sett dagens lys. Det er dertil ingen lys i tunnelen, og var det noe som skulle fått norskpakistanere til å ta til gatene våre, må det være den uhyrlige menneskerettslige situasjonen i opprinnelseslandet.