Vold og overgrep

11-åring fengslet for blasfemi

Ei 11 år gammel jente med Downs syndrom er arrestert og fengslet i Islamabad anklaget for blasfemi. Barnet, som tilhører en fattig og kristen familie, anklages for å ha brent sider fra koranen. Muslimsk mobb demonstrerte på fredag og krevde jenta straffet, og truet med å brenne ned slumområdet der jenta bor.

Hege Storhaug, HRS

Det er flere slumområder i Pakistans hovedstad som er bosatt av kristne som typisk jobber som rengjører og hushjelper. Ett av områdene ligger i sektor G-11, der den tilbakestående Ramisha Bibi (11) bor sammen med familien sin. Hun er alene hjemme om dagen når foreldrene er på jobb. Muslimer hevder de så jenta brenne noen sider fra koranen og anmeldte henne til politiet. Etter fredagsbønnen for tre dager siden samlet folk seg til demonstrasjon med krav om at jenta ble arrestert, hvilket fikk politiet til å fengsle jentungen. Det skal også ha blitt fremsatt trusler om å brenne ned slumområdet, som førte til at beboerne har søkt tilflukt i andre kristne slumområder i hovedstaden.

Her foto fra slumområdet i overklassebydelen F-6, der den norske ambassaden har tilholdssted.

11 years old Christian girl arrested on blasphemy charges in Islamabadld Christian girl arrested